18. september 2008

Fredags-planerne

Idag har jeg har skemafri fra studiet, jeg har brugt dagen på at læse op til næste uge og på at løse et mærkeligt problem her på blogger.com. Selvom jeg har skrevet 2 indlæg idag, skriver den forkert dato og forkert tidspunkt. Derudover skriver blogger.com noget om at min anmodning ikke kan behandles. Underligt. Det er altså fredag d. 19 september idag.

Jeg regner med at jeg skal på udstilling senere idag.
Fotografen Sally Mann udstiller på det kongelige bibliotek/den sorte diamant. Udstillingen har sidste dag imorgen, så jeg skal nå at se det idag eller imorgen.

"Den amerikanske fotokunstner Sally Mann fortsætter med at skabe debat med sine kontroversielle billeder. Fra d. 9. maj til den 20. september viser Det Nationale Fotomuseum på Det Kongelige Bibliotek en retrospektiv udstilling af hendes billeder. Sally Manns store gennembrud kom med fotoserien Immediate Family, hvor særligt billederne af hendes tre børn og deres udstillede nøgne uskyld skabte debat. Linsen havde fastholdt børnehuden med skrammer, også deres udfordrende posering vakte forargelse visse steder i USA, hvor de af nogle blev opfattet som "pornografiske". Sally Manns tre seneste fotoserier skaber tilsammen helheden What Remains, hvor temaet er døden og forgængeligheden. Sally Mann har fået adgang til et forskningsområde i Tennessee, hvor lig testamenteret til videnskaben formuldes i det fri. De døde lægges bogstaveligt talt på den bare jord, så forskerne kan studere deres opløsning. "Døden er så overvældende. Måske er den eneste meningsfulde måde at nærme sig den på som et springbræt til en højere påskønnelse af livet," siger Sally Mann, der betragter serien What Remains, som en taksigelses-proces."

Ellers står weekenden i lektiernes, familien og Københavns tegn.

Forresten så hør lige Julie Maria - også om dagen remix:

1 kommentar:

Maria, søster sagde ...

Du har for meget tid kvinde. Bare det var mig, jeg sidder og knokler med samfundsfags aflevering i stedet for at sove længe og nyde weekenden. 3.g er ren tortur!
Men det er nu meget dejligt at kunne tage sig et break og se på dine mange interessante billeder og oplevelser. Bliv ved!
God weekend :)