22. september 2008

Kate Moss - Et overvurderet ikon?

Vi kender alle Kate Moss. Jeg er vokset op i en tid, hvor Kate Moss var hot, og 2008 er hun hottere end nogensinde. Hun er modellen der er mester i at være i medierne, uden at gøre en indsats. Hun er modellen som starter heroine-chic-bølgen i 90’erne. Hun er modellen der poserer nøgen i magasinet ”The face” som 15-årig. Hun er modellen der med hendes look, er kontrasten til de blonde, høje og perfekte supermodeller i 90’erne. Hun er modellen som gør det legitimt at være 1.68 cm høj og stadig blive brugt til haute couture. Hun er modellen som har skabt sig et navn indenfor modeverdenen og modellen, som gang på gang bliver udråbt som stil-ikon af diverse magasiner. Eksempler på dette: I 2005/2006 var KM inspireret af Rock and Roll og hun har gjort korte denimshorts, Uggs, ballerinaer, skinny jeans, dødningehovede tørklæder, Louis Vuittons leopard tørklæde og Balenciaga håndtasker populære.
Selv har hun, synes jeg, designet en middelmådig tøjlinie for Topshop, med skinny jeans og kedelige cardigans. Dog en HOT kjole :)
I hendes personlige liv har hun været kendt for diverse stormfulde forhold og har desuden en datter fra 2002.

Jeg vil tillade mig at forholde mig kritisk til Frøken Kate Moss.
I mine øjne ligner hun alle andre. KM kunne lige så vel være Betina nede fra Amager Centeret. Forskellen på Betina og KM er at KM's netværk er gigantisk og at hun må besidde en hel vild garderobe, som hun får tilsendt af diverse designere - går hun med det, går vi med det. Forskellen her er at vi går med det flere år efter KM gør.
Og ikke alle er tilfredse med Moss’ arbejde;
”Mode designeren Roberto Cavalli har søsat en meget hård kritik af den britiske model Kate Moss - ved at beskrive hende som en professionel tøjhest.
Det italienske modeikon - som bruger modellen i sine kampagner - hævder, at Moss ikke har, hvad der kræves af en stjerne. Han siger: "Der er tusindvis af modeller, som ligner tusindvis af andre modeller. Det er det samme med Naomi Campbell. For mig er modeller bare stykker af træ, som jeg skære til, så tøjet tager sig bedst ud."
(http://vip.tv2.dk/article.php/id-14291248.html)

I 2005 bliver billeder af KM, mens hun sniffer fem linier coke på 40 minutter, lækket til tabloidavisen, Daily Mirror. Nogle påstår at det er hendes daværende (narkoman)rockstjerne-kæreste Pete Dohertys manager, som sælger billederne til avisen. Dette ødelægger for en stund hendes samarbejde med diverse designere og jeg spørger mig selv om KM er et skide godt forbillede i diverse reklamer (Bl.a. Rimmel), hvor unge letpåvirkelige piger, kan få et glansbillede-indtryk af det at misbruge alkohol og stoffer.

Derudover går den kære KM i byen uden trusser og smyger sin krop i pels, hvilke har gjort hende upopulær hos PETA.

BUT WE LIKE IT! Ifølge Forbes tjener Kate Moss flere penge nu, end før hendes kokainskandale. Noget at tænke over? Det synes jeg det er!

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Hm. Hvad er det du forholder dig kritisk overfor? Imo har hendes livsstil intet med hendes (fantastiske) stil at gøre. Netop det, at hun altid er på forkant, er jo det interessante ved hende. Og så lægger hun jo iøvrigt bare navn til topshopkollektionen, det er minimalt hvad hun ellers har at gøre med det ;)

Jeg tror hun er blevet så populær efter cokeskandalen netop fordi hun er et frisk pust til den ellers så kvalmende politisk korrekte tid vi lever i. (Desværre kan man vel efterhånden bruge hende som skrækeksempel til at holde sig fra stoffer og for meget alkohol, konen ser jo ikke alt for godt ud mere :P )