14. oktober 2008

Gomorra - en tirsdag aften.

Jeg har i klædt mig min bedste biografkjole og skal i aften se "Gomorra" i Grand Teatret.
Skal afsted med kæreste, som er helt vild med godfather-film, godfather-spil og dokumentar-programmer om italienske mafiaer. Jeg finder selv ikke-amerikanske film meget inspirerende og befriende, da jeg synes at amerikanske film ofte er enormt kvalmende og ikke særlig inspirerende. Bevares, der findes geniale amerikanske film som inspirerer. Der er bare langt i mellem dem.
Filmen "Gomorra" er instrueret af den italienske instruktør Matteo Garrone og er baseret på bogen "Mafiaen i Napoli" skrevet af Robert Sviano.
Politiken kalder filmen skræmmende realistisk og forudser at publikum vil gå fra filmen med en dårlig smag i munden.. Se hvad anmelderen også skriver:
"(..)For denne film, der sætter et nødvendigt fokus på et problem, der forekommer mere aktuelt og mindre romantisk i Italien end nogensinde, fortjener et stort publikum. Også herhjemme, hvor søgningen mod kriminelle bander med alle hudfarver synes lige så eksplosiv som den latente konflikt mellem de bevæbnede grupperinger. Er man i tvivl om, hvad resultatet af en sådan livsførelse bliver, er det en god ide at gå i biografen og se ’Gomorra’, inden det er for sent."

Min anmeldelse af filmen får du i morgen.
Nogen der har set den? Hørt om den? Har planer om at se den?
Vil du læse mere?

2 kommentarer:

Mille sagde ...

der er sgu langt fra the godfather til gomorra, må jeg sige! der er i hvertfald ikke ret meget classyness over napolis mafia ... puha nogle tosser.

Kia sagde ...

Hej Mille.
Puh, nu har jeg set den. Og jeg er meget forvirret over den.
Men hvor har du ret, der er langt mellem Godfather og Gomorra.