5. december 2009

Om dårlig hud..

Ja, jeg har dårlig hud. Det har stor indflydelse på min selvtillid. Hele min teenagetid og gymnasietid har jeg haft fin, blød og uproblematisk hud. Men efter jeg er blevet "voksen" har jeg været forfulgt at dårlig hud ved hagen og omkring munden. Det er så irriterende og jeg får det rigtig skidt når jeg skal noget vigtigt og mit ansigt er helt rødt og fuld af små sår. Ofte tænker jeg at folk kigger og synes at jeg er grim. Men jeg ved jo godt at almindelige mennesker oftest ikke engang bemærker det.. Kender I det? Man bliver ekstremt selvbevidst og jeg hader det! Jeg hader når jeg ikke bare kan slappe af og ignorere en ubetydelig ting som bumser på hagen.

Jeg har i en lang periode skudt skylden på mælkeprodukter, men jeg tror at det er mere end det. Jeg spiser ret sundt og varieret og min livsstil bærer ikke specielt meget præg af druk og junk. Min hud har altid været sart og fregnet og den har tendens til at blive meget tør. Nogle gange tror jeg at produkter fedter mine porer endnu mere til.

Der er noget at gøre og hvis det er meget slemt, kan man søge læge. Jeg har nu valgt at søge professionel hjælp hos en kosmetolog, som i første omgang skal se på min hud, rense den og fortælle mig hvad min næste skridt skal være. Jeg glæder mig til at se hende her kl 14. og jeg skal nok melde tilbage hvordan det gik.

Nå, men jeg ville bare lige dele det med jer. Der er mange derude der sidder med samme problemer. Jeg h
åber at I tager godt imod min ærlighed omkring mit lille problem. Hvis I har samme problem eller har haft det, så læg gerne en kommentar..

35 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej:D
Jeg har haft præcis samme problem. Men da jeg begyndte at bruge Clinique produkter i stedet for fedtede creme fra matas´er det næsten gået væk. Da jeg så begyndte at bruge Zink-salve på mit ansigt hver aften før jeg går i seng er problemet nu helt væk! Håber du finder en løsning hos kosmo´tologen!

Maria sagde ...

Jeg har selv haft de samme problemer, men det var dog hormonelt betinget. Jeg ved ikke hvilken form for prævention du og din kæreste bruger, men p-piller hjælper ofte hvis problemet ikke er særlig stort. Derudover fik jeg selv a-vitamintilskud som hjalp rigtig godt.
Håber du finder en løsning, kender selv følelsen alt for godt :)

Hilsen Maria - Dette er ikke en dagbog

ikkeendagbog.blogspot.com

Marie Joost sagde ...

Hvis du har sart hud må du ikke bruge clinique. det er alt for stærkt. jeg har selv haft det problem. det er rigtig svært at finde produkter til acne hud der er tør. og jeg har ledt læææææææææææææænge har brugt ca 4 år på at finde den bedste løsning. men det gik aldrig helt væk. Havde også rundt og munden og hagen. det er oftes noget der er hormonelt betinget når det sidder der. Jeg har prøvet 1000000 af produkter men det bedste jeg har prøvet er et produkt der hedder organic apoteke og så brugte jeg p-piller der var beregnet til uren hud. Jeg har ikke en eneste bums overhoved!! og har ikke haft det i 4-5 måneder. Jeg var så bange i starten for at min sarte hud vil tage for meget skade af alle de skrappe produkter.. men jeg havde ikke tør hud på noget tidspunkt. Det er virkelig vigtigt du ikke bruger skrappe produkter, men cremer der fugter din hud ordentligt, ellers så gør det, det værre når man har sart hud. håber du får styr på det, da det faktisk er en større byrde en man regner med og noget der tynger meget på selvtilliden.

Vibeke sagde ...

Det er så enormt irriterende, at sådan et hudproblem kan påvirke ens selvtillid, og har selv til tider oplevet at man ikke kan nyde/have det godt der hvor man er, fordi man hele tiden tænker: "kigger de på det? Er det meget tydeligt? Er det blevet værre? Har jeg dækket det ordentligt?"
Skrækkeligt.

Håber i hvert fald du får en løsning på problemet, så det ikke skal genere dig mere :)

http://youngandhopefull.blogspot.com/

Marie Joost sagde ...

Du kan også gå ind på MariaSvane.dk hun sælger produkterne. Jeg ringede til hende og hun er meget meget meget venlig og villig til at sende prøver så man ikke køber ind før man er sikkert på det virker. sådan virkelig du skal prøve at ringe. Og finde p-piller bestemt til uren hud. hjælper så meget.

Anonym sagde ...

Har selv haft samme problem. Fik at vide at jeg havde overproduktion af mandlige kønshormoner... ikke så fedt;). Det eneste der har virket for mig var jeg 5 år om at kaste mig ud i, nemlig Tetracyklin. Det er barske sager, men så fedt endelig at prøve noget der virker. Derudover kan man købe noget i håndkøb på apoteket som skal smøres på morgen og aften. Tror det hedder Basiron. Det har jeg også hørt meget godt om!

Pandehår sagde ...

Kender alt for godt til dette problem, og hold da op hvor kan det påvirke en meget...

Mit var så slemnt i mine teenageår at jeg gemte mit ansigt bag store trøjer eller tørklæder, ja nogle gange gik jeg ikke ud :o(

Jeg opsøgte en hudlæge og kom på Roacutan-kur, en MEGET stærkt pillekur som udtørrer ALT - også indvendigt. Kuren er meget omdiskuteret, men jeg kan kun sige at den hjalp mig.
Dit problem er jo slet ikke så slemt Kia, men det at det påvirker dig i graden som det gør, får mig til at tænke at det er godt du nu gør noget!

Kærlige tanker fra Sandra

Chanette sagde ...

Du skal overhovedet ikke være flov over at gå til kosmetolog. Jeg har stort set ingen problemer med min hud, og jeg kommer der stadigvæk. Huden har godt af en god dybdegående rensning ;)

Anonym sagde ...

Jeg har også haft samme problem med dårlig hud nu hvor jeg er voksen og ikke længere teenager. Jeg gik til hudlægen, som lavede en allergitest på mig. Nu ved jeg hvilket madvarer jeg skal holde mig fra. Kan klart anbefale en hudlæge frem for kosmetolog, som sikkert bare vil anbefale dig 100 forskellige produkter, der i sidste ende stresser huden helt vildt.
Jeg bruger nu få produkter fra La Roche Posay (apoteket). De har et princip med så få ingredienser som muligt i produkterne og virker fantastisk på min sarte fregnede hud :)

Anonym sagde ...

Super fedt du er ærlig om det, så man kan se at bloggerne også har problemer som alle andre. Håber du finder en løsning på problemet.

ma_mus sagde ...

Det er super træls. Jeg søgte også læge her for to års tid siden, og hun gav mig en recept på sådan noget der hedder Clyndoxid, og nu er mit fuldstændigt forsvundet - og det skal lige siges at det altså var MEGET slemt før...

Anonym sagde ...

overvej en hudlæge, fordi grunden til at din hud er dårlig kan ha et væld af årsager som kun en læge kan gennemskue. jeg har været møllen igennem med kosmetolger og hørte en hormonproblemer, og alt muligt. det viste sig at være allergi plus jeg er ekstremt sart. i dag har jeg englehud, men jeg så kun bruge et fåtal af produkter.
så overvej speciallægen, gerne en kombineret hudlæge og allerkolog - så kan du altid ta til kosmetologen bagefter - for kosm. er altid dyr, ikke mindst i de specialprodukter man skal købe.

held og lykke : )
christina

Maria sagde ...

Hej Kia,

Jeg vil bare sige, at det er så cool, at du er åben omkring et emne, der er enormt personligt. Jeg håber kosmetologen kan hjælpe, for det er jo nederen, at det skal påvirke din selvtillid. Og hvad sker der for, at ens hud bliver dårlig, når puberteten først er overstået?!? Det skete faktisk også for mig.

Rigtig god weekend.

/Maria

Anonym sagde ...

åhr..jeg glæder mig til at høre hvordan det gik! Min hud er virkelig også osåan, og det påvirker ens selvtillid SÅ meget.

Alberthe sagde ...

Uh jeg har også selv lidt dårlig hud. det er det værste! Jeg bruger homoncreme til at holde det væk. meget effektivt!

Held og lykke idag (:

Anonym sagde ...

Hej. Hvis det er meget slemt er der mulighed for at blive henvist til en hudlæge og få en isotretenoin (mener det måske staves sådan!!) kur. Det er et meget stærk A-vitamin præparat som også har en masse bivirkninger, men det slår virkelig alle numser ned. Ellers er der mulighed for at bruge Diane mite p-piller som er specielt til folk med urenhud. Det er et oplagt valg at starte med dem inden man bruger A-vitamin præparatet; der forøvrigt kun kan fåes gennem hudlæger.
Samme hudlæge som gav mig A-vitamin præparatet anbefaler, at man bruger DENY sæbe (koster kr. 25 for to) til at vaske hovedet med morgen og aften og dernæst bruger en oliefri ansigtscremé. Det har i al fald hjulpet helt vildt på min hud, så jeg har stort set aldrig bumser.
Håber du finder en løsning:-)

Miss Jeanett sagde ...

Jeg har haft samme problem - også rundt om munden. Jeg har opdaget/fået afvide at det skyldes flere ting:

Hovedsageligt er det pga hormoner når man har urent hud i den del af ansigtet - dvs at du kan bare ikke kontrollere det selv. En person der lever usundt har oftere dårlig hud i panden og på kinderne.

Jeg har fundet ud af, at jeg støtter med min hånd på hagen når jeg sidder ved computeren (som er mange timer om dagen grundet mit studiet). Efter jeg er blevet opmærksom på det (og prøver at lade være), så er min hud i det område blevet bedre.

For meget sukker - hvis du indtager for meget sukker så kommer det oftere til udtryk på hagen end andre steder i ansigtet.

Anonym sagde ...

Jeg har selv samme problem. Min hud var lidt fedtet og lidt bumset da jeg startede teenage årene, men det gik hurtigt væk og jeg har fået maaaange kommentarer om "at min hud så fantastisk ud!" Aner ikke hvad der så skete efter 22-års alderen, jeg har stort set ren og frisk hud i hele ansigtet, men på hagen får jeg også de ondeste udbrud. Lige nu har jeg skiftet renseserie til Vichy og så må vi se hvad der sker. Jeg overvejer også kraftigt en "gennemrensning" hos en kosmetolog. Held og lykke, håber det gik godt!

Mille sagde ...

Uanset hvad du gør, så husk på at alle vi andre også har ting der gør os usikre ind imellem. Jeg ved godt at det ikke fjerner/reducerer dit problem, men INGEN af os er perfekte!
Mine hår i bikinilinien ligner noget der skulle sidde på ryggen af en gris, jeg har knokkeltæer,er skeløjet(mest når jeg er fuld/træt)har sammenvoksede øjenbryn og ret tit en ånde der får fugle til at falde døde til jorden.... Til gengæld er jeg er god mod dyr,rar at omgås,laver fantastiske chokolader og hjemmebagte boller som jeg nyder sammen med dem der betyder noget.Du er cool uanset om du så lignede en pizza i ansigtet! OG DET SER ALTSÅ IKKE SÅ LEMT UD PÅ BILLEDERNE!Pøj pøj med projektet :)

Anonym sagde ...

Helt enig. Drop kosmetologen, som kun vil tjene penge at at sælge dig produkter som hun ikke ved en skid om. Tag til hudlægen i stedet, hvis det er alvorligt som du siger. han har ingen interesse i at promovere visse produkter, og han har til forskel fra kosmetologen et videnskabeligt grundlag at behandle din hud ud fra.

Hold dig LANGT væk fra Clinique og Biotherm etc. Det skidt er så indiskutabelt giftigt og fyldt med alkohol. Det er fuldstændigt til grin. Man kan bruge Clinique "hedpleje"-produkter til at fjerne neglelak med! Ingen ved sine fulde fem ville putte det i ansigtet.

Mette sagde ...

Hej Kia

jeg kan kun sige, at jeg føler med dig, for jeg kender det selv: I mit tilfælde havde jeg perfekt hud, indtil jeg blev midt i 20'erne og holdt p-pille-pause, og så kom bumserne. Supertræls! Jeg betragtede det som noget kosmetisk og der gik 5-6 år, inden jeg endelig tog det seriøst og opsøgte en hudlæge, som gav mig en Tetracyklin-kur - det er antibiotika, og det er ikke sådan at spøge med, men det er dog ikke den skrappeste kur på markedet. Og det hjalp - i et års tid, hvorefter jeg måtte gentage succesen. Men sidenhen er det faktisk gået meget godt... Jeg har stadig en bums i ny og næ - det følger mine hormoner, kan jeg nu se (så jeg er meget spændt på, hvordan det kommer til at gå, når nu jeg er færdig med at amme) - men nu holder jeg dem nede ved at undgå at pille (meget vigtigt) og ved at vaske ansigtet med Clearasil ansigtsvask med salicylsyre hver dag, helst morgen og aften. Jeg kender også rigtig mange, der er blevet hjulpet med p-piller (jeg kan desværre ikke tåle den slags)

Men for din egen skyld: Tag det til en læge i stedet for at bruge formuer på cremer. Cremer - ikke engang Basiron og andre medicinske cremer mod uren hud - har aldrig hjulpet mig. Hormoner og deres uskønne udgydelser på dit ansigt skal man altså ikke spøge med!

Mvh og pøj pøj med at blive bumsefri
Mette

Anonym sagde ...

Jeg synes du er sej at du taler så åbent om dit problem og hvordan det påvirker dig. Håber du finder en løsning. Og tak for en god blog. Kh Cecilie

julie sagde ...

Hej Kia,

først og fremmest tak for en skøn blog! Jeg kan slutte mig til flokken og kender udemærket problemet. Jeg havde englehud indtil jeg fyldte 24 også brød jeg ellers ud på hagen og ved munden! Jeg har prøvet ALT! Været til hudlæge, som gav mig noget barsk creme som gjorde min tørre hud blev endnu mere tør og spættet men det fik buk med problemet for en stund..
Til sidst endte jeg hos Qura som ligger på frederiksberg, jeg blev renset ordenligt igennem og fik anbefalet et produkt der hedder MD Formulations og nu slår jeg så sjældent ud!!!!
Hvis jeg en dag ikke bruger det kan jeg tydeligt se forskel, så bliver jeg tør og slår ud, så dette produkt virker i hvert fald på mig. Der er en smule frugtsyre i der gør at de døde hudceller forsvinder plus den tager det fedt og snask der sidder i porrene og stopper dem til.
Derudover har jeg fundet ud af at min sarte hud også reagerer når min kæreste ikk barberer sig, så slår jeg ud med det samme når de der stive børster kører op af min sarte hud..

Håber du får bug med problemet og det var en god tur hos kosmetologen.

Hilsen Julie

Kia sagde ...

Hej piger,

TUSIND TAK for jeres gode råd og personlige historier. Jeg sætter virkelig pris på at der er andre derude, som har/har haft det ligesom jeg har haft det de sidste par år.

Det rigtigste for mig lige nu er at opsøge en kostmetolog, da min hud bliver behandlet forkert og for at få en analyse af min hud. Jeg har ikke acne, som sådan.. Men jeg har ekstrem sart og tør hud, der gør at jeg får disse kæmpe plamager af bumser i på min hage.

Nu handler det bare om at få nogle gode vaner, råd og vejledning og nogle produkter der virker.

På længere sigt, vil jeg opsøge en læge. Men lige nu synes jeg ikke at det er alvorligt nok.

Tak igen,
Kia.

NLR sagde ...

Jeg er selv 17 år og begyndte at få rigtig meget dårlig hud i starten af mine teenage år.. Jeg prøvede nærmest alle mulige produkter i verden, men intet hjalp! Derfor gik jeg så til hudlæge, og fik nogle piller jeg skulle tage 2 gange dagligt. Indenfor den første måneds tid blev det en smule forværret, men derefter blev det bare flottere og flottere.. Og nu er min hud fejlfri! Ved godt at mange tænker "AAAARG" når man nævner ordet piller, men hvis det er en sidste udvej kan det VIRKELIG varmt anbefales! :-) Håber det kan bruges til noget.. for nogle!

Nanna Jenner sagde ...

En god creme og rens kan man komme rigtig langt med. Personligt synes jeg Dermalogica er det hele værd i forhold til prisen. Det er super produkter der tager godt hånd om din hud :) min egen hud har altid været problematisk og jeg har været igennem ALT - alle pille kure fra læger og hudlæger, mere eller mindre alle plejeserier fra matas og apoteket. Det der virker aller bedst på min hud er en rens morgen og aften, samt creme fra Dermalogica og så 2,5 % benzoyl peroxide produkt fra hjemmesiden acne.org. Iøvrigt en utrolig informativ side om uren hud!

Anonym sagde ...

Hej :)
Jeg har også døjet rigtig meget med uren hud - hudorme, talgknopper og bumser. Jeg fil hjælp af en hudlæge, der gav mig en creme der hedder Basiron(den kan nu fås i håndkøb på apoteket). Man skal smøre den i ansigtet om aftenen inden man skal sove, og efter en månedstid kunne jeg begynde at se en virkning, og i dag har jeg slet ikke grim hud længere! Cremen kan godt være lidt skrap for huden, men hvis man sørger for at smøre sig med en god fugtighedscreme om morgenen er det ikke noget problem. Og det er nok billigere end at gå til kosmetolog :)

Anonym sagde ...

Jeg ventede også i et halvt år før jeg fik mig slæbt til lægen. Jeg var der i sidste uge og var lidt flov over at jeg måske 'spildte hans tid' fordi det jo ikke var så slemt igen. Lægen vidste dog lige hvad han ville give mig (jeg har heller ikke vild acne, men små plamager af "bumser" som ikke rigtig springer ud).. Jeg fik så noget clyndoxil, som indtil videre i hvert fald har givet mig en dejlig blød hud... krydser nu bare fingre for det fremtidige resultat

Anonym sagde ...

Tell me about it!! Jeg kender ALT til dårlig selvværd og fokusering på andre folks tanker omkring ens urene hud.

Jeg har haft rigtig meget uren hud - det startede helt fra da jeg gik i 4-5 klasse og jeg begyndte derfor allerede ved en hudlæge da jeg gik i 6 klasse. Da jeg endelig var gammel nok, fik jeg nogle "giftpiller", som jeg kalder dem, af min hudlæge, der er meget skrappe sager som gives til folk med slem acne. Kan desværre ikke helt huske navnet på dem, men dem har du nu nok heller ikke brug for :) men de hjalp, som det eneste jeg har prøvet! Da jeg efter et år ikke måtte tage dem mere, gik jeg over til nogle p-piller der hedder dianova mite, som bl.a. er mod uren hud, samtidig med, at jeg bruger Basiron (kan købes på apoteket) - og det hjælper!! Der var 50 % chance for, at det ville vende tilbage, men det er ikke sket endnu. Så mit, dengang, utrolig lave selvværd er helt væk nu, efter at have levet med det i rigtig mange svære år :)

Der var dog en periode hvor jeg brugte clinique, og det kan jeg desværre ikke anbefale - mit begyndte hvert fald at springe lidt ud igen.

Nu tror jeg på, at en kosmetolog er bedre til at rådgive end jeg, men det jeg kan anbefale, ud efter egen erfaring, er basiron og p-pillerne. Jeg ville nu nok også anbefale, at man bruger milde og naturlige produkter der ikke er alt muligt "gift" i.

Marie sagde ...

Jeg har også haft problemer med uren hud, og det udsprang sig af at jeg ikke havde det psykisk godt. Jeg opsøgte en kosmeotolog, og efter hun havde misforstået opgaven og mishandlet mit ansigt, tog jeg til en hudlæge der har hjulpet mig helt fantastisk. Hun mener det er en almindelig årsag at psyken afspejler sig i vores krop, og efter at have indset det, brugt nogle cremer fra Avene, og også gennemgået en tetracyclin-kur, er min hud fin igen. Jeg kan dog straks se på min hud hvis jeg er stresset eller lignende, så nogen gange skal man kigge indad. Ellers vil jeg til enhver tid anbefale en hudlæge frem for en kosmeotolog.
Og jeg vil gerne anbefale dig Michala Gammeltoft der har en klinik i Rømersgade i København K. Hun har hjulpet mig til at turde vise mit ansigt frem igen.
Det er også rart at have en fagperson inde i billedet til at følge med i udviklingen.

Marie sagde ...

Hov undskyld, hudlæge Michala Gammeltoft holder til i Linnésgade 24. Jeg blander altid rundt på gaderne omkring Israels Plads:-)

Nadia J sagde ...

Du må endelig ikke gå til hudlæhen og få roccutan - det kan give alvorlige depressioner, hvilket var tilfældet hos mig!

Jeg bruger Dermalogica produkter, og de virker helt super - du kan også opsøge deres kosmetologer, de er meget professionelle. de stærke produkter du normalt vil få ved hudlægen, såsom zinkslave og basiron er meget skrappe sager, som ofte bare vil forværre dine problemer. Derudover kan det forværre dine hudproblemer hvis du tænker meget over det - simpelthen på grund af stress, så prøv at slappe lidt af, selvom det er svært :) det er også ret vigtigt at du ikke rør ved dit ansigt, selvom man kan have meget lyst til det.

Håber du får styr på det :)
Mvh Nadia

Silke sagde ...

Dr. Hauschkas rensemælk, rosenvand fra Urtegården og Dr. Hauschkas rosencreme gør min hud ligeså blød og dejlig som dyner med nyvasket sengetøj. Mm.

Anonym sagde ...

Uuhha, har selv vdøjet meget med grim hud i hage regionen, lige som jeg troede jeg var gået nogenlunde problemfrit gennem teenage tiden. Prøvede mig også igennem både kosmetologer og diverse hudplejeserier uden det store held ogen ting er i hvert fald sikkert, Clinique kan IKKE anbefales, det gjorde bare ondt værre. Clearasil, Basiron o.s.v. var heller ikke sagen for mig og problemet blev faktisk først løst, da jeg kom til en hudlæge, som gav mig et præparat, der hedder Dalacin. Det er et antibiotikum, som bruges udvortes og fås som en tynd væske, som smøres på de angrebne steder efter, at man har vasket ansigtet morgen og aften. Det har hjulpet mig rigtig meget. Håber også du finder en løsning, som passer dig.

Anonym sagde ...

Jeg har haft samme problem med uren hud, da jeg blev voksen. Jeg gik til lægen og fik at vide, at det var overproduktion af mandligt kønshormon . Jeg fik ordineret p-piller med mere østrogen, og så længe jeg holder mine plejerutiner ved lige er der intet problem længere.

En kosmetolog er altså ikke svaret, hvis problemet er hormonelt, men min (dygtige) kosmetolog har hjulpet mig med at finde frem til nogle gode produkter, der plejer min hud, og gjort mig opmærksom på, hvad jeg skal holde øje med, når jeg køber produkter. Fx har jeg sart/tør hud, som slår ud ved alkohol.