24. marts 2010

En god sag - Vidunderlivet.dkJeg modtog for noget tid siden en mail fra Betina, som informerede mig om hjemmesiden vidunderlivet.dk og spurgte mig om jeg ville være med til at støtte og gøre opmærksom på den gode sag - med vidunderlivet.dk sætter Kræftens Bekæmpelse fokus på forebyggelse af livmoderhalskræft. Hver tredjedag året rundt dør en kvinde af livmoderhalskræft i Danmark. Med vaccine og regelmæssig deltagelse i screening-programmerne, kan man faktisk næsten udrydde sygdommen. Problemet er bare at vaccinen er rocker-dyr, hvis du er over 15år. Sagen er den at vaccinen stadig virker hvis du er over 15år. Hvorfor er der ikke gratis vacciner til alle piger? Det er det vi må ændre på. Læs meget mere om livmoderhalskræft, celleforandringer, vaccine og screening på vidunderlivet.dk.

Jeg vil gerne støtte en god sag og står faktisk midt i det lige nu. I sommers fyldte jeg 23år og fik i den forbindelse tilbudt at få lavet en screening, hvor man tester for celleforandringer. Det viste sig, at der var celleforandringer i min livmoderhals. Celleforandringer kan skyldes en betændelse, der går væk af sig selv. Forandringerne kan også være forstadier til livmoderhalskræft, hvilket kræver behandling. Lægerne kan ikke se, hvilke celleforandringer der går i sig selv, og hvilke der udvikler sig. Jeg skal derfor i næste uge til endnu en screening og håber at prøvesvarene er negative denne gang. Hvis det skulle vise sig at der igen findes celleforandringer, skal der følges med i udviklingen. Heldigvis for mig og mange andre kvinder, bliver celleforandringer opdaget tidligt og evt. behandlet tidligt. Så jeg kan kun opfordre jer til at tage imod tilbuddet om screening, når I engang får det.

Vil du også fortælle din historie eller bare bakke op om projektet, så kopier disse gadgets og put dem på din blog. Gadgets'ne ligger her og her. Husk at linke til vidunderlivet.dk.

8 kommentarer:

Simone sagde ...

Godt intiativ! Det er hermed sat på bloggen:)

Vh Simone/fashionmanifest

Sidsel Øst Hansen sagde ...

Vaccinen burde helt klart være gratis for alle kvinder! Jeg måtte selv betale i dyre domme for den.
Men det er dog dejligt med noget fokus på denne slemme sygdom.

- Sidsel

MarieW sagde ...

Jeg lavede også et indlæg om det tidligere i dag, og jeg har samme erfaringer med det som du har.
Jeg var heldig, og mine celleforandringer forsvandt, men alene skrækken er nok til, at jeg opfordrer alle til at blive undersøgt og støtte sagen (:

Se evt. mit indlæg her:
http://marielouisewest.blogspot.com/2010/03/vidunderlivet.html

Mille sagde ...

Vil lige skrive til dig, som jeg skrev til SidneyLise-pigerne - super godt at se at du også skriver om det - jeg har sat et vidunderliv-link/billede ind på min blog også.

Mille
MySplashOfColour.blogspot.com

Anonym sagde ...

Jeg er rigtig glad for at i sætter det op modeblogge hvor der er rigtig mange kvinder der ser det! Jeg var heldig at nå at få det inden jeg blev 15 og jeg er super glad for at jeg har fået den vaccine! :)

- Klara

Anonym sagde ...

Sejt at du gør opmærksom på en god sag. Jeg har også selv fået konstateret mindre celleforandringer, men et halvt år efter viste det sig heldigvis, at de var forsvundet igen. Håber det samme sker for dig!

Thea sagde ...

Tak for din ærlighed! Håber virkelig, at går i orden for dit vedkommende!

For mit eget vedkommende er jeg meget i tvivl om jeg vil have den eller hvad. Men det er stadig i overvejelser og det kommer ind i mellem meget tæt på, når folk melder så ærligt ud som du gør!

Krydser fingre for dig!

Tak for en skøn blog!

/ Thea fra kvindehjertet

Kia sagde ...

Er rigtig glad for at støtte end god sag. Især fordi jeg selv står midt i problemstillingen lige nu.

Hav en dejlig dag alle jer skønne kvindemennesker.

Kia.