14. november 2010

NOOOOOOO! Jeg er jo idiot!

Det er med sorg i hjertet, at jeg viser jer dette grufulde syn..
Photobucket Photobucket
..havde nemlig en god bytur i fredags, måske lidt for god, hvis man dømmer ud fra mine elskede skos tilstand. Hvad har jeg dog gjort ved Nico?! Kan de reddes?! ELSKER de her sko og jeg er faktisk ret trist over deres stand pt. Øv, tager dem aldrig på i byen mere. Har selvfølgelig googlet "rengøring af ruskindssko" etc. og frem kom en masse råd, men det er meget forskelligt hvad der anbefales. Jeg vil derfor sætte meget pris på dine personlige erfaringer med ruskindssko, i særdeleshed grå ruskindssko, som de her. Har du et godt tip til rengøring, anbefalinger af produkter og dårlig/god erfaring med at rengøre sko som disse? Operation "Red Nicosko" er nu i gang..

29 kommentarer:

Anonym sagde ...

Damp dem (hold dem over en kedel/gryde med kogende vand) - så rejser de små hår (i skindet) sig. Børst dem derefter med en blød børste - køb evt. en beregnet til formålet hos din skomager.
Gør dem endelig ikke våde og brug ikke krasse midler. Damp + grundig, men blid børstning hjælper altid for mig og har faktisk aldrig efterladt mig skuffet uanset hvor slemme skoene så ud. Alternativt: Vis dem til dij skomager - han/hun ved, hvad der er det bedste.

june... sagde ...

Nooooo! Fuck hvor ærgeligt! Jeg har ikke selv prøvet at ødelægge russkindsko, men min søster har halv smadret mine.. Det eneste der hjalp lidt var at børste dem og dampe dem.. Men det blev aldrig helt godt, og de var sorte... :(

Hvis det ikke går at få dem rene, så kan du jo altid farve dem sorte.. Må man spørge hvordan det er sket?

/June
pixeleret.blogspot.com

Nina sagde ...

Kia - know the feeling! (men det var altså en god aften) Jeg har reddet et par lyse ruskindssko bare med en opvredet klud med varmt vand og gå-på-mod.

- Nina

Nat sagde ...

Jeg ved at en af mine veninder engang rengjorde hendes ruskindssko med et specielt rensemiddel kun egnet til netop ruskind. Hvor hun fik det fra er jeg ikke sikker på, men man kan sikkert finde det online.

Ellers ville jeg forslå dig enten at tale med producenten eller nogle, der har forstand på sko.

Held og lykke! Det ville være en skam, hvis så smukke sko ikke kunne reddes :(

BitteBitte sagde ...

Du kan købe et "Ruskinds viskelæder" hos din skomager som ofte kan tage det værste og hvis det ikke er nok, så send dem ned til skomageren og se hvad han har af personlige mirakelkurer, jeg kan personligt anbefale Mr.Lihn i Holte, som virkelig er dygtige til at redde mine by-turs sko :)

Anonym sagde ...

Hej (:

Så ærgerligt med de sko, men jeg har altså også kun haft fine erfaringer med våd klud, eller let skyl, det har dog heller ikke været så kraftigt som det er på dine. Jeg ville også gå til en skomager FØR du gør noget ved dem..

Noget andet jeg lige ville høre om var om du evt kunne være interesseret i at sælge din denimskjorte fra Gina Tricot, den med nitterne? Hvis du stadig har den?

Miss Jeanett sagde ...

Jeg har renset mine sorte ruskinds wedges med en våd BLØD tandbørste. Det har virket for mig - håber du får reddet dem!!

Maria sagde ...

Fortvivl ej, Kia. Jeg har et par lyse ruskinds stilletter der har set meget værre dage. Dem får jeg dog gang på gang rene, med rensemiddel beregnet til ruskind. Jeg køber mit hos Bianco, men det kan vel købes i de fleste skobutikker. :)

Rikke sagde ...

Hej Kia,
Jeg gør mine hvide ruskinds Adidas sneaks rent med denne sæbe: http://presenting.dk/archives/5748
Måske det kunne hjælpe dig? :-)

Anonym sagde ...

jeg giver bittebitte ret, start ALTID med et ruskindsviskelæder, ofte kan de redde dem, og så uden vand, damp og risiko for flere misfarvninger.
tålmodighed og stædighed er så sindsygt vigtigt når det handler om ruskind, selvfølgelig skal de fine støvler på i byen igen, du skal bare have de rigtige midler dagen efter når du med tømmermænd "endnu" engang skal sidde og lege sko-doktor :)

Anonym sagde ...

Hej Kia.

Jeg har arbejdet i sko butik i tre år, og for guds skyld - start ikke med at gøre dem våde. Det du kan gøre er, at du starter med at købe en blød ruskindsbørste og børster dem i cirkel bevægelser og har det så ikke givet resultat, prøv så om du kan finde en farve blok specielt til ruskind.

Og husk endelig at inprænerer dem inden der kommer al for meget vand og sjask i vejret!

/Monica

Lisbeth // itsfashionbaby.dk sagde ...

Åh nej altså!
Jeg er også flere gange kommet hjem fra en fantastisk bytur men med et par helt ødelagte Marc Jacobs stiletter i hånden.

Jeg har desværre ingen fif, men jeg håber, det kan lade sig gøre!

Anonym sagde ...

Jeg har tidligere arbejdet i en BIanco-butik, og der kom folk ret ofte ind med lyse ruskindsskol, der ikke havde klaret en bytur.

Køb en Combicleaner (fås i hvert fald i Bianco, men sikkert også andre steder) Sprøjt det på skoen, og lad det stå. derfra er der ikke andet at gøre, end at bruge knofedt. Der fåes både ruskindsbørster og "ruskinds-viskelædder" til knubbearbejdet... Desværre tager det tid, og man tror ikke på det undervejs... men det plejer at virke fantastisk godt!

Natasja sagde ...

ÅH NEJ hvor ville jeg være ærgerlig.. Sikke en omgang.. Hvor synd for Nico..
Har desværre ingen råd, men jeg håber du får dem reddet.
//Natasja

BetinApple sagde ...

Uha, det er derfor jeg aldrig tager ruskindssko på i byen, er så nervøs for at der skal ske dem noget. Jeg ville tage dem med til en skomager og spørge om råd: ja, det koster sikkert lidt, men så ville jeg føle mig mere sikker.

Held og lykke med det :)

Stine sagde ...

Jeg har ikke noget godt tip, men jeg håber du poster efter-billeder og en beskrivelse af din metode, når du får dem reddet :)

Senette sagde ...

Jeg er enig med anonym ^ Jeg kender bare den som "Combiproper". Det er et fantastisk rengøringsprodukt til sko :)

Anonym sagde ...

det vigtigste er bare, at du ALDRIG ALDRIG ALDRIG bruger vand! det ødelægger dem helt. :(
børst dem med en blød børste, og brug evt. et produkt specielt beregnet til ruskind. :)

Camilla sagde ...

Kia, du skal dampe dem også bagefter bruger en ruskind børste! That's the way to go!

Anonym sagde ...

Hej! Har ik et råd, men ville lige spørge, hvad mærke er de(mærket er vel ik nico?), hvad koster de OG hvor høje er det?:)

SACHA sagde ...

Hej Kia
Kan se at der allerede er nogle forskellige bud. vil dog tilslutte mig Monica og sige lad for guds skyld være med at gøre dem våde! Jeg lavede samme stunt sidste fredag (hvor meget skal man ofre for en god bytur, eh?) og har reddet mine med en ganske almindelig køkkensvamp. Du ved, med med den grove grønne side og så i en masse farver, der bruger du bar den bløde side i cirkelbevægelser :)

Hvis de dog er helt uden for rækkevidde så var det da en god idé at farve dem sorte med noget narvsværte - så har du da i det mindste stadig skoene :)

//Sacha

Anonym sagde ...

Jeg vil helt sikkert anbefale ruskindsrensen "Combi Prober" fra Woly. De laver også et ruskindsviskelæder, som også er super. Du kan købe Woly produkter hos de fleste skobutikker og skomagere....

Håber at de bliver rene. :-)

Henrik sagde ...

Vil anbefale en combi cleaner fra Bianco + en ruskindsbørste.

Anonym sagde ...

hej - arbejdet med sko i 4 år, vil tilslutte mig mange af de andre: COMBICLEANER fra bianco, din bedste ven efter en hård bytur. derefter skal de have nogen ruskindsopfrisker (når du har fået dem rene altså) - giv dem en gennemsigtig helst, eller en grå, hvis du kan finde en i den nøjagtige tone. derefter 3-4 lag imprægnering - spray i øvrigt dine ruskindssko helst en gang hver anden uge, gerne oftere.
Så skal de nok blive smukke igen.-)

Anonym sagde ...

Hey Kia.
jeg har nu en helt anden mening..jeg synes at støvlerne tager sig bestemt bedre ud sådan lidt trashy..det giver dem lidt kant..og passer efter min mening godt til støvlens stil (:

Anonym sagde ...

hej kia...

orker ikke at læse alle kommentarene, så aner ikke om mit råd er givet. spottede dog noget med du skulle dampe dem. don't!
jeg havde et par sko efter en tur i byen i regnvejr, og de var præcis magen til dine. jeg gik til en random skoforhandler, og de solgte mig en ruskindsbørste, og sagde jeg bestemt ikke skulle dampe dem. mine sko er så fine som nye. så køb sådan en, og få et par råd om hvordan den skal bruges, og giv dem derefter lidt inprænering... så er de så gode som nye!

Nanna og Agnes sagde ...

orgs!! oplevede præcist det samme! En god bytur og sine elskede nico sko er smadret. som mange andre siger, så hjælper damningen rigtig godt. og det var egentlig også det råd de gav mig der hvor jeg købte mine. håber de overlever!!
mvh Nanna. www.omgimtoocoolforschool.blogspot.com

Anonym sagde ...

Jeg har selv et par i grå, som jeg var lige så uheldig med som dig. ÈN gang i byen og de var ødelagte. Jeg har ikke kunne få mine rene :(

Anonym sagde ...

Hej Kia!
Fik du reddet skoene?

~ Swara

http://swaras-wardrobe.blogspot.com/