3. marts 2009

Fierce-DIY - Ripped Jeans.


Jeg har fundet et par billige ubrugte jeans i skabet. Jeg har ingen intention om at bruge dem, som de ser ud nu. Derfor har jeg fået kæreste til at hente sandpapir på loftet, lavet research, og fundet denne guide til at "rippe" jeans - How to rip your own jeans. Nu er det bare at gå igang, jeg går efter et ripped jeans-look som her hos Siwy. Har du gjort det? Jeg vil sætte meget pris på erfaringer og gode råd inden jeg går igang.
(photocredit - fashionising.com)
EDIT: Eurowoman havde idag, onsdag, gode råd til DIY-jeans:
Hvis du er gør-det-selv typen, får du her et par små fif: Klip smalle firkantede strimler ved knæ og skinneben. Lav hullerne mindre, end du vil have dem. Når du begynder at gå i bukserne, udvider hullerne sig. Klip i bukserne, mens du har dem på, så er du sikker på, at hullerne kommer de steder, du gerne vil have dem. Undgå at gøre hullerne for ens. Det skal se tilfældigt ud.

6 kommentarer:

Flicka sagde ...

Jeg kan ihvertfald sige, at du ikke skal prøve at blege sorte jeans med klorin.

Jeg prøvede for et par dage siden - de kulsorte jeans blev grågule. Først bæbrune og derefter gulige - for at ende med at blive grågule. Jeg tror, jeg skal have farvet dem sorte igen og slide dem grå. Bøvl!

Når de skal rippes, ser det pænest ud, hvis man laver små huller hist og her - sliber hullerne med sandpapir og evt. trævler trådene op. Så de ikke ser klippede og for fine ud i hullerne.

God fornøjelse! :)

Pernille sagde ...

Jeg har gjort det. Og jeg elsker min ripped jeans! Men tror du skal tænke lidt over inden du går i gang, hvordan du gerne vil have de skal se ud, så du får det resultat du vil bruge mest. Altså du skal tænke over om du gerne vil have tilfældige huller, eller om du vil have revner. eller hvordan man nu siger. :)
Og mit andet råd er at du skal gøre det et sted hvor der godt må blive beskidt, og tag noget tøj på hvor fnuller ikke så godt kan side fast. For det sviner meget mere end man regner med,og det kan være alle vegne . :)
Hilsen Pernille (and the coffee shop)
PS. Det tager enormt lang tid, meget længere end jeg lige havde regnet med!

Anonym sagde ...

Jeg har selv lige gjort det, og det kan være en god idé at lægge noget "ned i benene", da man kan være uheldig at komme til også at lave små huller på bagsiden af jeans'ne, når man har fået hul på forsiden.
Men synes godt man kan få et fedt resultat selv :)

Kia sagde ...

Gode råd, piger! Tak! Jeg finder lige tid til at gøre det.. Imellemtiden kan i jo tjekke eurowomans råd om ripped jeans. De er også ret gode..
Kia.

Anonym sagde ...

Jeg syntes, det er super nemt, og egentlig ikke særlig tidskrævende at lave ripped jeans. Jeg lagde en hård plastik boks ind i benene, de steder jeg lavede huller, for det ikke skulle gå igennem. Derefter skar jeg små huller og "rev" dem op. Og så gik jeg ellers bare igang med et rivejern :D Så trevler det rigtig fedt (:
Men det sviner xD

Kia sagde ...

Anonym - Tak for dit gode råd. Jeg tror bare jeg klipper et par huller.. Vil gerne have store huller så jeg kan have et par funky strømpebukser indenunder.. :)