22. januar 2010

Tendens - Trenchcoats.

Jeg er blevet ret vild med ideen om en klassisk trenchcoat til foråret. Den kan bruges over fine kjoler til et lady-like look til fest og til hverdag med converse plus læder- og nitteaccessories. Jeg kan bare lige se det for mig.. Vil helst have en figursyet og den må ikke give blotterjakke-associationer, haha. Desværre har jeg ikke råd til en lækker Burberry, men måske kan man finde noget i Zara?

(Credit - unknown & chickwithguns.com/blog)

29 kommentarer:

Sofie sagde ...

De har en virkelig fin en i H&M! Mener den er fra Trend. Meget klassisk, du skulle næsten tage et kig på den. :)

- Sofie.
http://sofiesblog.dk

Signe sagde ...

Jep trend har en super lækker en for tiden - omkring 600 kr

Shit & Chanel sagde ...

Jeg synes også det er super, hvis vi skal til at noget mere til trenchcoat ..
Jeg har selv en sort fra Bruuns Bazar , men ville gerne have en i den beige farve også ..
Meget gerne en med nogle detaljer på skyldrene, som Burberry har lavet :)

Sisse-Sofie sagde ...

Ofte kan man finde burberry secondhand. Men tag i provinsen og led, der er der mere at finde

Anonym sagde ...

jeg har en fra H&M, jeg købte den i okt, men har ikke brugt, kan ik finde ud af, hvad jeg skal bruge den til:O
Men jeg kan poste et billede af den på min blog:)

Uden Relevans sagde ...

Der er kun EN trenchcoat til mænd i hvert fald.

Burberry fra efterårskollektionen den sorte.

Jeg købte en i London, den er ALLE pengene værd.

SÅ klassisk!

Har også en Old school beige :)

Christoffer J. sagde ...

hey you.
I København K har de ret mange klassiske og pæne trenchcoats til meget rimelige priser.

Anonym sagde ...

Ja, trenchcoats kan være virkelig flotte! Men tænkte på, ved hvor Lykke Mays kjole er fra? :)

MELISSA Z. sagde ...

I've just discovered your blog and I love it! You've a great style!

If you want, check out my blog and leave a comment! Thanks!

www.abitoffashion.com

Anonym sagde ...

Nice trend! Stilet og klassisk :) Men er modellerne på billederne ikke lige lovligt tynde?

Kia sagde ...

Hej alle,

Billederne er begge fra Burberry, så jo, modellerne er tynde.. Det er modeller, som regel.

Har set en lækker trench i Zara og også den i H&M trend. Nu venter jeg bare på lønnen.

:)

Kia.

Anonym sagde ...

Fy for pokker, hvor er hun ulideligt tynd, modellen på det første billede. Tænk at vi hylder sådan et kvindeideal...

Line

Kia sagde ...

Hej Line,

Det er nu engang sådan modeverdenen ser ud. Det er ikke meget vi kan gøre ved det.

Vi er jo alle skyld i at det er sådan. Undersøgelser viser at hvis modebladene putter en "plussize" (aka. almindelig vægt) model på forsiden, sælger bladet dårligere.

Nu var det jo heller ikke så meget deres vægt, men trenchcoaten vi skulle fokusere på.

Kia.

Anonym sagde ...

Det synes jeg er en meget ukritisk måde at forholde sig til sin omverden på. Du repræsenterer mode, du har store medieaftaler, og jeg synes du har et ansvar for at forholde dig til de idealer, som medierne fremstiller. Du er efterhånden selv 'medierne', så du er nu med til at diktere, og det er et ansvar, du er nødt til at tage seriøst....efter min mening.

Line

Kia sagde ...

Hej Line,

Hvad er det helt præcist du mener jeg skal gøre? Det her er en modeblog. Jeg skriver om tøj og viser catwalkbilleder.. Modeller ER tynde. Der er ikke meget, jeg kan gøre ved det. Men du er meget velkommen til at lave en modeblog selv, udelukkende med billeder af almindelige modeller, jeg tror det bliver en udfordring, men jeg vil helt sikkert læse med.

Jeg har ingen store medieaftaler m mht. til bloggen her og er stadig en almindelig pige. Jeg føler virkelig ikke at det er mit ansvar at fortælle modebranchen at de skal ændre deres modellers mål.

Kia.

Pernille sagde ...

Hej Kia.
Jeg vil bare lige sige at jeg synes der er MEGET forskel på de to billeder. Den første pige er klart tyndere end de fleste modeller man ser.
Synes, som mange af de andre er inde på, at du som blogger med rigtig mange læsere (bestemt ikke uden grund), har en mulighed for at tage stilling/vise din holdning til modens idealer. Selvfølgelig skal du have lov til at vise billeder med modeller og JA de er tynde. Men den første pige ser jo decideret anorektisk ud (i hvertfald min holdning). Det her en din chance for at vise hvad du står for og dine tanker om mode. Så ved at poste et billede som dette er det jo ensbetydende med at du synes det er ok. Så nu du skriver "HVORFOR skal jeg stilles til ansvar fordi modeller er tynde", vil jeg sige at det selvfølgelig ikke er dit ansvar at pigen er for tynd. Men det du skriver herinde er vel?

Afsluttende vil jeg bare sige at jeg synes du har en fantastisk blog og at jeg tjekker ind flere gange dagligt. Du har selvfølgelig lov til at styre bloggen som du selv vil, men bare husk at du er ansvarlig for alt hvad du vælger at poste og du skal kunne forsvare det et eller andet sted :)

Kia sagde ...

Hej du,

Jeg har et ansvar for det jeg siger og viser på bloggen her, ja. Men jeg vil ikke selvcensurere og jeg vil under ingen omstændigheder droppe et billede af en trenchcoat fordi modellen er tynd. I mine øjne er modeller tynde og jeg har ikke lyst til at lave en modeblogger-revolution og droppe billeder af modeller fordi de er tynde.

Det er lidt svært at køre en modeblog og samtidig være ekstremt kritisk med mine billedevalg. Det vigtigste er vel at jeg som PERSON ser sund ud og viser mine læsere nogle gode værdier mht. til mad og mode. Så kan man tale om at JEG har et ansvar.

Kia.

Anonym sagde ...

Hej igen Kia, vil nødigt have at diskussionen tager en semi-aggressiv drejning, så det er i al venskabelighed, at jeg 'blander mig'. :)

Jeg er bare dybt uforstående overfor, at du poster et billede af en tydeligvis underernæret kvinde, som repræsenterer et totalt forskruet kvindeideal, uden overhovedet at tage stilling til det. Jeg synes det er så ærgerligt, at du ikke vil forholde dig kritisk til din omverden.

Jeg diskuterer ALDRIG på modeblogs, og synes tit diskussioner som disse, er fuldstændigt til grin, men jeg må indrømme at jeg faktisk blev rigtig vred og skuffet, efter at have læst den post, og have oplevet den form for ligegyldighed omkring ens samfund og 'medkvinder'.

Jeg er absolut ikke ude på at stå og slå nogen i hovedet med én eller anden holdning. Jeg synes bare det er SÅ vigtigt at vi tager de her diskussioner, for det er blandt andet mangel på disse, der gør at kvindeidealet ser ud, som det gør.

Venligste hilsner
Line

Anonym sagde ...

Kia, jeg tror du ville have rigtig godt af at læse lidt feministisk litteratur! :)

Kia sagde ...

Hej Line,

Jeg synes bare at det er så nemt for dig at sige at jeg skal tage stilling og være kritisk på min modeblog - Hvad gør du selv for at ændre på dette kvindeideal? Du køber aldrig modemagasiner? Eller shopper hos H&M og topshop, der bruger skinny modeller?

Jeg vælger at tage stilling og vise et sundt kvindeideal ved at selv at være sund og vise mine læsere at jeg har nogle gode værdier.

Et billede af en model i trenchcoat viser ikke min holdning til sundhed og kvindeidealerne.

Jeg byder din nye kritiske modeblog med almidelige modeller velkommen og glæder mig til at modtage et link.

Kia.

Kia sagde ...

Anonym,

HVORFOR? Fordi jeg viser en tynd model i en trenchcoat??

Anonym sagde ...

Jeg synes godt vi kan holde snakken i en sober tone, det er ikke et angreb.

Jeg kan desværre ikke andet end stille mig uenig, i dit syn på de signaler og budskaber du sender, ved ovenstående post. Vi ser for forskelligt på hvad der skal til, for at støtte op om en (efter min mening) forkert strømning i samfundet, og sådan må det vel blive.

Det er din blog, og om du ønsker at eksponere anorektiske modeller, er op til dig. Jeg mener der er stor forskel på at være slank model, og på modellen på det første, øverste billede.

Og mht. hvad jeg gør, for at ændre kvindeidealet, kunne man jo argumentere for, at denne diskussion er et klart initiativ :)

Jeg siger tak for diskussionen.

Line

Anonym sagde ...

Det er kn hendes ansigt der ser sygeligt ud. Hendes er altså modelstørrelse, og er indhyllet i en trenchcoat, så man kan ikke ud fra det vurdere om hun er syg eller ej.
Fattede heller ikke den med litteraturen?????

Kia sagde ...

Hej Line,

Jeg synes at det foregår meget sobert, du behøver ikke irrettesætte mig i hver og en kommentar.

Det er for nemt.. Nu har du dit på det rene, fordi du skriver et par kommentarer på en ligegyldig modeblog? Hvad med at overveje dine modemagasiner først? Hvad med at overveje det en ekstra gang, når du kigger på runwaybilleder.. Du må jo unægteligt have en modeinteresse når du er her?

Hvad med det tykke? De viser også et usundt kvindeideal, men vi klapper alle sammen af Beth Ditto..

Kia.

marie-bm sagde ...

Jeg er helt enig med Kia mht. til Beth Ditto og tykke kvinder! Hvis Kia havde postet et billede af en overvægtig i trenchcoat ville hun nok nærmest blive rost for det. Men det er ligeså forkert at være overvægtig som undervægtig!!
Desuden syntes jeg at der har været/er meget fokus på emnet, og det virker som om der er en positiv udvikling igang, men en eventuel ændring sker jo ikke bare fra den ene dag til den anden.
Jeg syntes derudover at vi bør, se bort fra tynde modeller og fokusere på det egentlig handler om - nemlig tøjet! For som Kia siger så kan hun i hvert fald ikke gøre noget ved de tynde modeller!

marie-bm sagde ...

Ps. Jeg lagde faktisk slet ikke mærke til hvor tynd hun var før denne diskussion startede. Jeg lagde kun mærke til trenchcoaten.

Kia sagde ...

Hej Marie,

Ja, jeg prøvede at fokusere på tøjet først, men det er egentlig ok med denne diskussion.. :)

Du har ret, jeg så heller ikke hvor tynd hun rent faktisk var, før denne diskussion begyndte.

Kia.

Anonym sagde ...

hej Kia!
jeg er så mega træt af at folk altid skal gå helt amok, hvis der er et billede af en tynd kvinde et, offentligt sted, og at folk virkelig tror at hvis befolkningen ser et billede af en tynd kvinde så får folk anoreksi???
Anoreksi er noget størstedellen får på grund af psykiske problemer og ikke fordi man SÅ ET BILLEDE AF EN TYND KVINDE?? Og hvis denne model har anoreksi er det ikke noget hun selv har valgt, det er en virkelig hård kamp som man står med hverdag og man føler sig virkelig set ned på når folk siger at man er et dårligt billede at sende!

Siger en der selv slås med anoreksi så jeg ved hvordan det er og at det ikke påvirker en at se et billede af en tynd kvinde for det er ikke det, det handler om!

Kia virkelig en fed blog og nej du kan ikke stille noget op og nej du har ike gjort at en masse unge piger har fået anoreksi fordi du har sat dette billede ind på din blog!

THE DIVINITUS sagde ...

ohh i like that gauzy top-dress she's wearing...