I går aftes var jeg til "Fashionbloggernight" hos Diesel på Købmagergade. De serverede cider, sushi og flødeboller og vi fik lov at gå rundt og kigge i butikken. Det var et fint initiativ og sjovt at møde og se andre bloggere i virkeligheden. Jeg talte med den PR-ansvarlige hos Diesel og vi blev enige om, at det er på tide at modebloggerne bliver inddraget i butikker- og magasinernes begrebsverden. Modeblogs har dog trods alt en del læsere og nogle har en indflydelse på de mennesker, som læser deres blog. Jeg er glad fordi de har fået øjnene op for os og jeg håber at vi bliver brugt mere af reklamer, butikker og magasiner i fremtiden. Et eksempel på et samarbejde er Benjamin medias nye bloggerbrugerflade
styleblog.dk, hvor de bruger
Pernille,
Maria og
Trine som "husbloggere". Dette er klart et udtryk for at Benjamin media ser fordelene ved at samarbejde med bloggerinderne, i stedet for at ignorere styrken hos modeblogs. Styrken hos modeblogs er det personlige element og at modeblogs bliver opdateret dagligt. Hvis jeg spotter en trend, en kjole, en hjemmeside eller en billedeserie lægger jeg den op på bloggen i løbet af meget kort tid. Modemagasinerne har en en deadline og en arbejdsperiode før magasinet kommer i trykken. Her har en modeblog for længst skrevet om eksempelvis en tendens.
Jeg faldt over
denne artikel hos
frontbox.dk, som er en hjemmeside med nyheder og kommentarer fra den danske mediebranche. De har set på fænomenet modeblogging og har bl.a skrevet følgende meget interessante ting om dansk modeblogging:
"Fænomenet modeblogging er nærmest eksploderet det seneste år, og der dukker efterhånden modeblogs op alle vegne. Modeblogging er naturligvis specielt interessant for annoncører inden for mode og fashion, da mange unge finder deres inspiration og giver uforbeholdent udtryk for deres stil via blogosfæren. Vi har desuden at gøre med peer-to-peer/word-of-mouth-marketing, og der er således et potentiale for meget effektivt og vidtrækkende markedsføring, hvis man som annoncør bliver hørt af de unge."
Herefter deler de modeblogge op i to kategorier. Kort sagt, deler de modeblogging op i
Anywho/
Amlul og
Lookbook. Her er jeg dog ikke helt enig med dem, da jeg synes at de mangler de "uprofessionelle" modebloggere, som f.eks undertegnede.
"(..)Selvom modeblogs er en nichekanal er det helt sikkert et område, der er værd at holde sig opdateret på – specielt hvis man ønsker at nå de unge trendsettere. Vi har selv lavet en hurtig rundspørge blandt
hello futures unge, som viser at 58 % læser modeblogs til inspiration og 12 % selv blogger og poster billeder. Der synes derfor at være overraskende meget potentiale i reklame via blogs, og hvis man scroller igennem de forskellige sites ovenfor ser man også, at der er meget uudnyttet reklameplads i de blogs, hvor der rent faktisk eksisterer mulighed for annoncering.Selvom modeblogging ikke er repræsentativt for den ’brede’ målgruppe er det i høj grad en platform, hvor der kan skabes en synergieffekt blandt de unge trendsættere i form af word-of-mouth og peer-to-peer. Den ene succesfulde (og givetvis kreative) udformning af modereklamer kan hurtigt genere nye OTSs i form at ”link-me”-tendensen, som er en bestand del af blogosfæren."
Jeg synes ovenstående er meget interessant og undersøgelserne viser klart at der er ret mange der læser modeblogs hver eneste dag. Læsertallene i Danmark er dog ikke som i vores naboland Sverige hvor nogle svenske modebloggere har flere læsere end de trykte medier og de unge piger hiver flere tusinde, ja endda millioner, hjem i annoncekroner. Sådan bliver det aldrig i Danmark, men Diesel fashionbloggernight med sushi er da en god start.. :)