7. juni 2009

Søndag - Vote or die!

Hej piger og drenge,

Jeg vil bare minde jer om at der i dag er parlamentsvalg og folkeafstemning. Jeg vil opfordre jer til at opsøge jeres valgsted også selvom EU- og monarkispørgsmål er lige lovlig langt væk for nogle af os. Det er alligevel vigtigt at komme afsted. Vi skal huske at vi lever i et demokrati og at du ved din stemme, om den så er blank, støtter demokratiet i Danmark. Inddragelse af folket er vigtig! Op af sofaen, på med tøjet og afsted!

Jeg er selv på vej derned nu. Vi blogges ved senere.
Kia.

9 kommentarer:

Pandehår sagde ...

WÅÅÅB WÅÅÅÅÅB -HØRT KIA!!!!

Som samfundfagslærere har vi vel en pligt til at opfordre vores medmennesker til at deltage i demokratiet...

Mine stemmer er sat :o) Et rødt og et JA! Ligestilling i Danmark ano 2009 må være på sin plads...

Go' søndag

Knus

Julie F sagde ...

Jeg skal ned at stemme senere idag - for første gang nogensinde - og jeg glæder mig da! Så kan jeg sætte mit fingeraftryk på hvem jeg synes skal sidde i Bruxelles og klare sagerne.
Hvad jeg stemmer? Jeg regner med at stemme SF eller personligt på Emilie Turunen. Tronfølgerloven tror jeg jeg stemmer blankt til.

Kia sagde ...

Hej smukke pandehår,

Det er nemlig vores pligt! :) Vi ses snart.

Hej Julie,

Godt at høre at du har stemt, især at du stemmer på en person. Det kunne jeg desværre ikke. Jeg vidste dog at mit kryds skulle være hos SF, as always.

Kia.

simone sagde ...

hvorfor kunne du ikke stemme på en person?

Kia sagde ...

Hej Simone,

Det var fordi at der ikke var nogle kandidater der havde fanget mig til at jeg ville give dem en personlig stemme.

Jeg stemte bare på mit parti.. :)

Kia.

cc sagde ...

Cool at du lige "hiver op i folk," bliver først 18 år i efteråret, så kunne ikke stemme denne gang, men næste gang så stemmer jeg helt garaenteret "Venstre", man er vel en ægte VU'er ;)

Kia sagde ...

Hej CC,

Godt at du er politisk aktiv! :) Det er blæret..

Kia.

mathilde sagde ...

ÅÅÅH nej dog - søde ven. Ikke skrive at man støtter demokratiet ved at stemme blankt. Det er HELT forkert. De stemmer bliver nemlig ikke talt med i statistikken, og så er det jo bedøvende ligegyldigt om du stemte eller ej.
Pøj pøj ellers med bloggen :)

Kia sagde ...

Hej MATHILDE,

Det var dog en vild nedladende kommentar.
Der er vist forskellige meninger om at stemme blankt. En blank stemme er en stillingtagen. Det er en tilkendegivelse overfor demokratiet og dets præmisser. Altså er din attitude er en anden end sofavælgerens. Endelig er der en stor psykologisk forskel på om yderligere 2 % bliver hjemme fra valget, i forhold til hvis 2 % – i modsætning til de nuværende 0,03% –stemmer blankt.

Kia.