17. oktober 2009

Ebay-jomfru.

Ja, jeg er Ebay-jomfru og jeg ved ingenting om det. Alligevel har jeg oprettet en ebaykonto og en paypalkonto og skal nu være med i "The Ebay deal hunter challenge", hvor også Ditte og Merete, Acie, Maria, Marie og Lotte deltager. Vi skal konkurrere om at finde de bedste trendy items til bedste priser. Det er jeg til gengæld god til, og dette var primært grunden til, at jeg meldte mig.. Til dette formål har vi fået 200euro og til sidst er der et fashionabelt dommerpanel, der kårer en vinder. Om vi beholder det vi finder, sælger det eller donerer det til et godt formål er helt op til os selv. Det er spillereglerne indtil videre..

Jeg har som udgangspunkt brugt det engelske ebay, primært for at undgå told (Det skal vi nemlig betale ud af de 200euro). Ved ikke om der er andre ting jeg skal være opmærksom på ang. Ebay?

Har I, kære læsere, nogle gode råd, links eller noget, som jeg kan få glæde af? Jeg er jo heeeeelt grøn og er lidt ude hvor jeg ikke kan bunde.. Hjælp. :)

10 kommentarer:

mille sagde ...

man kan som regel bede de amerikanske sælgere (især hvis det er en privat person man køber af...) om at sende en elektronisk kvittering og ellers fakturere pakken som en gave eller personlig ejendel ... på den måde undgår man told&moms&what not fra usa.

bare en tanke!

Miss Jeanett sagde ...

Hvis sælger ikke har oplyst porto, så spørg om det på forhånd! Nogle sælgere sælger nemlig tingene mega billigt, men lægger så VILDT meget oveni i porto. Og porto fra England til DK er egentlig super billig - de prøver bare at snyde sig til lidt extra pund. Husk også at der er bla. tysk Ebay også. Dog finder jeg helt klart flest lækre ting på engelsk Ebay.

Karin sagde ...

Har desværre ingen gode råd og tillader mig at følge tråden da jeg selv er ebay grøn:) Men det er jo et slaraffenland, så vil meget gerne høre med på de gode råd, og naturligvis se din succes med købene..for det har du ret i du er god til...Håber du kommer godt i gang med projektet:)
/karin
fashionistaen.blogspot.com

Thea sagde ...

Følger som ebay-jomfru også med :)

Helene sagde ...

Jeg vil også lige lytte med (:

Mille sagde ...

Det kan være en god ide´at søge på "ord" som man normalt ikke ville tro gemte på noget godt eks.spikes,scull,earplugs o.s.v.Man kommer seføli´igennem en masse skrammel, men har selv fundet nogle gode sager på den måde.Man kan også købe nogle fine nitter og sten til DIY projekter....søg på "studs" og "Hot fix".Happy Hunting :)

Anonym sagde ...

Hej. Jeg er ebay ADDICT og har købt over 1000 ting, både fra USA og UK.

Jeg foretrækker UK, for det tager langt tid med USA, og man ved aldrig med told, selv om det plejer at være OK. De kigger normalt kun på mærkevarer og mistænkelige ting.

FX. køber jeg alle mine American Apparel hoodies osv. fra EBAY USA, og sparer penge !!!

OK, så hvis du går efter vintage så er USA helt sikkert bedst.

Jeg er personligt rigtig god til at finde billige ting på Ebay. Jeg køber normalt alt til halv pris eller under halv pris :)

Når det kommer til engelske sælgere, har de fleste skrevet porto til DK hvis de sender, og dem der ikke har skal man altid spørge først, for det er ikke sikkert de vil sende hertil. Nogle skriver i selve annoncen - UK only. Man skal lægge mærke til beskrivelsen - hvilken tilstand, nogle gange tror man det er alm. i str. men så står der petite. Også skal man ikke altid regne med stoffet oplyst, så hvis ikke direkte oplyst i annonce, spørg.

Hvis man skal købe vigtige ting som parfume osv. så tjek sælgerens feedback - hvor meget negativt for nyligt, og hvad var der galt ?

Det er detaljerne som gælder.

Også, hvis du ikke er sikker men gerne vil købe noget, så tjek sælgerens retur regler !

Du / I kan altid spørge mig om råd hvis det er ;)

Hilsen Karina

Kia sagde ...

Wow, tak tak tak for jeres fantastiske råd!

Jeg sætter virkelig pris på dem!

Kia.

kiara sagde ...

Jeg er selv en Ebay køber og har ligesom Karina købt mere en 1000 på ebay.uk og ebay.com Alt det Karian har skrivet er "on point"!
Nogle gang hvis du glemmer at bid og du kan se at varen blive ikke soldt, så kan du skrive til sælgeren og spørge om hvis de kan "relist" varen til BIN (buy it now) pris for dig. Husk bare at sige du betaler asap via paypal. De mest sælger siger ja:))

Kia sagde ...

Hej Kiara,

Tusind tak for dine råd! Jeg kan altid blive klogere på ebay.. :)

Kia.