21. juli 2010

Cofoco.

Photobucket

En del af min familie inkl. mig selv, benyttede sig af downtowns tilbud om 2 retter for en rets pris på restaurant Cofoco. I fredags havde vi så bord derinde - Mine forældre, min søster, min kæreste og Nina. Hjemmefra havde vi tjekket menukortet og var forberedt på at retterne var i forretsstørrelse og at det nok ikke var bøffer og bearnaise, der ville blive serveret for os.. :) Vi bestilte hver mellem 3 og 6 retter og drak en masse kølig hvidvin. Da vi havde downtown-tilbuddet med os, var vi nødt til at gå "a la carte", men det er også muligt at tage en 4-6 retters menu til 250-400kr. Vinkortet havde alt fra billige til dyre vine og det var også muligt at købe glas-menuer. Altså en vin-menu med forskellige slags glas vin til hver ret.

Fordi vi var 6 mennesker blev vi blev sat lidt væk fra "hoved" restauranten i et rum, hvor der også sad et andet selskab med 8 mennesker. Rummet var ikke ligeså hyggeligt, som selve restauranten, også var der virkelig varmt - Men ok, vi kunne jo lade være at vælge årets varmeste dag.. :) Vi fik tildelt en flink kvindelig tjener, hun havde travlt og var ikke så overskudsagtig og forstod ikke rigtig jokes og hun blev bestemt ikke smittet af den gode stemning, øv. Altså hun var flink og passede sit job - Ikke mere end det. Det er vel også hvad man kan forvente? Før maden ankom fik vi serveret masser af vand og luksusboller + god krydret smør. Jeg har desværre ikke fået taget billeder af det hele, men her er lidt..

Photobucket

Fantastisk tomatrisotto. Jeg ville ønske at der havde været mere af den.

Photobucket

Løvstikke med kartofler og torsk. Løvstikke er en krydderurt, fandt vi ud af. Virkelig god og meget velsmagende ret.

Photobucket

Kalv med sennepsskum, karse og "carotter" aka. små gulerødder. Meget kraftig ret, hvis man ikke er mand. Mega meget kød! Min kæreste elskede den.

Photobucket

Kalvekæbe med grøn asparges og mandler. Igen, en meget kraftig ret. Men min kæreste, som spiste den var solgt! Kødet var meget mørt og smeltede nærmest på tungen.

Photobucket

Paneret unghanebryst med blegselleri og speciel mayo. Rigtig god og let ret, som mange af os spiste. Derudover blev der spist prästost og rabarber-dessert.

Jeg vil anbefale Cofoco til madnydere, ikke madelskere. Portionerne er små og man bliver altså ikke mæt før 6-7 retter, tror jeg. Til 75kr pr. ret, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse. Jeg er mere til Madklubben, Tonys og Allo-Allo, hvor man får mad som dette, bare i større format og med flere ingredienser til lav pris. På det punkt er jeg måske lidt en bonderøv - Kan godt lide at blive mæt, når jeg spiser.. :) Men igen, det var bestemt en oplevelse og sådan noget elsker jeg! Alt i alt en god aften og hvis Downtown får et sådan tilbud igen, så skal I klart gøre det. Menukortet ændrer sig forresten ofte, så det er en god idé, lige at tjekke deres menu ud på hjemmesiden.

Nu synes jeg efterhånden at jeg har været godt rundt i København på de gode, men billige restauranter. Næste projekt må være Fiskebaren i Kødbyen og Scarpetta på Nørrebronx. Har I ellers nogle ideer?

12 kommentarer:

Anonym sagde ...

Prøv Public House og Oubæk :-)

Malene sagde ...

Hej Kia
En dejlig personlig anmeldelse. Den er nem at forholde sig til fordi man kan regne ud at det er subjektivt, men derfor også super ærligt.
Fortsæt endelig :-)

Anne sagde ...

Scarpetta har samme princip med mange små retter, men er super lækkert. Jeg vil anbefale champagne brunch på dangleterre! (til en særlig anledning)

Lisbeth // itsfashionbaby.dk sagde ...

Jeg er helt enig med dig i forhold til Cofoco vs. Madklubben - i den forbindelse har Madklubben jo seneste skud på stammen i deres steak restaurant i Pilestræde (kan ikke helt huske, om du har været der?).

Kia sagde ...

Hej piger,

Tak for jeres anbefalinger.

Skal klart prøve madklubben steak! Lisbeth - Er det ikke dig der har prøvet "den lille fede" et par gange? Hvad siger du om det sted og pris?

Kia.

Anna sagde ...

Kan anbefale Cofocos søsterrestaurant Les Trois Cochons - der bliver du mæt af 3 retter.
Jeg har skrevet en anmeldelse her: http://nonselektivt.blogspot.com/2010/06/madanmeldelse.html

Kia sagde ...

Uh, tak for tip, Anna! :)

Anonym sagde ...

Det ser lækkert ud! :) Jeg har været på BioMio i Kødbyen én gang, og der huser en fantastisk hyggelig atmosfære med halv-vakkelvorne borde og barstole. Man kan se på imens kokkene laver maden og så har de en ultra cool servering, eller hvad man siger? Man får et lille kort som bipper når maden er færdig og ja, så går man bare op og får det.. Fin mad til ikke så mange penge og så er, som navnet antyder, alt bio-mad! I like a lot!

/Marie

Mille sagde ...

Har selv lige benyttet mig af tilbuddet sammen med manden. Vi blev nu fint mætte af 3 retter hver - og vi er altså ikke nogle svagspisere :)Og vi havde den SØDESTE mandlige tjener...tror bare i har været "uheldige" :)

Kia sagde ...

Hej Marie og Mille,

Biomio har jeg prøvet før. Det var helt ok. Men det er LÆNGE siden. Måske jeg skulle prøve igen..

Nej, vi var overhovedet ikke "uheldige", hun var sød nok. Tror bare at nogle mennesker, som er tjenere bare ikke så meget til sjov of det er bare sådan.
Vildt at I kunne blive mætte af 3 retter. Jeg spiste også 3, men kunne sagtens spise en ristet med det hele i pølsevognen udenfor tivoli.. Hehe.

Kia.

Lisbeth // itsfashionbaby.dk sagde ...

Den Lille Fede er helt klart en af mine bedste madoplevelser her i Kbh - men prisen er desværre også noget højere end Madklubbens priser.
Jeg mener, vi gav omkring 700 kr. for en 7 retters menu - men det var så også inkl. vinmenu, hvor vi fik et nyt glas vin til hver ret.

Så hvis man skal skeje lidt ud, så kan jeg varmt anbefale det :)

Anonym sagde ...

Madklubben Steak i pilestræde er virkelig et besøg værd. Lækker mad til gode penge - og meget af det..
Desuden er tjenerne søde og venlige på trods af det meget travle miljø.