27. september 2010

TOP 35 spørgsmål og svar fra formspringme.

Jeg har efterhånden svaret på 235 spørgsmål inde på Formspringme, så jeg tænkte at jeg ville vise jer 35 spørgsmål, som jeg vil fremhæve som specielt gode, relevante, provokerende, sjove, you name it! :) Vil du gerne stille mig et spørgsmål - Så gør det lige HER! eller i sidebaren til højre. Her er 35 spørgsmål i tilfældig rækkefølge:

1) Jeg synes sommetider du virker lidt selvfed, når du skriver om hvor stor og god din blog er, eller at du svarer lidt nedladende i kommentarfeltet - er det bare en københavner attitude, jeg ikke forstår eller føler du dig hævet over læsere/andre bloggere?
Jeg synes at der er stor forskel på at være selvfed versus at være stolt over det man har opnået. Jeg har lavet et stykke arbejde med bloggen i 2 år og det er jeg ærligt talt rigtig stolt af. Jeg tror det er forskelligt hvad du og jeg opfatter som nedladende, da jeg går meget op i hvordan jeg svarer folk i kommentarfeltet. Måske er det min "københavnerattitude" - For nej, jeg føler mig ikke hævet over andre generelt og prøver at lade være med at sammenligne mig med andre bloggere. Vi har hver vore styrker.

2) Hej Kia. Tusind tak for en god, inspirerende og spændende blog :) Jeg prøvede at gennemgå alle de spørgsmål, du er blevet stillet, men kan ikke finde det. Beklager, hvis jeg har overset det, men: Kunne du finde på at lave et lejlighedsindlæg?
Selv tak. Nej, det kunne jeg ikke finde på af mange grunde 1) Min lejlighed er mit fristed og jeg vil gerne holde det for mig selv. 2) Min kæreste bor her jo også, og han gider nok ikke have sit hjem flashet frem for over 100.000 mennesker.. :) 3) Jeg bor ikke særlig interessant. Meget plain. Så der ville ikke være så meget at se på!

3) hvilken jakke er ifølge dig den perfekte vinterjakke denne vinter ?
Jeg vil fortsat bruge mine fake pelse og min sorte uldjakke. Derudover vil jeg måske købe en parkacoat med foer og en læderjakke med foer.. :)

4) Hej Kia. Jeg har indtryk af at du er flittig bruger Silvia jens fra GT. Kan du fortælle om de giver sig meget? Jeg synes jeg er lige mellem to størrelser; et par der sidder perfekt, men må ikke give sig mere og et par der sidder lige stramt nok. Tak!
Ja, har dem både i mørkeblå og i lyse. Jeg synes at de er forskellige i str. alt efter farven og vasken på dem. Hvis du er mellem to str. skal du klart tage den mindste str. De giver sig en del..

5) Jeg synes ofte at det virker som om der er et lukket blogland for jer større bloggere, I er til tider meget interne. Men det er også som om at der er nogle af de andre større bloggere der ikke helt er inde i varmen...?
Jeg gør rigtig meget ud af ikke at være intern, da jeg selv hader når modebloggere bliver for interne og veninde-agtige. Det er ikke min stil. Ved heller ikke helt hvad du mener med andre større bloggere der ikke er inde i varmen? - Altså selvfølgelig er der nogle man har det bedre med end andre, sådan er det jo i alle aspekter af livet. Uddyb gerne dit spørgsmål i et nyt spørgsmål :)

6) okay nu jeg dum, men hvad betyder fierce?
Det betyder at man er cool, sej, hardcore, skarp, you name it.

8) Hey Kia! Er det egentlig nødvendigt at uploade billeder fra nettet til photobucket før man lægger dem ud på sin blog? Tak! :) Gunilla
Nej, det behøver man ikke. Men det er en god ide, fordi man selv kan regulere på størrelsen i photobucket og så er de gemt andre steder end computeren :)

9) Efter at have fulgt din blog længe og været meget inspireret af både dig og din stil, er jeg begyndt at lægge mærke til at du - synes jeg - oftere svarer koldt eller negativt på kommentarer, hvor holdningerne ikke er 100% ens med dine. Hvorfor det :s ?
Kære du - Jeg går meget op i at svare mine læsere rigtig pænt også ved uenighed. Kan du evt. komme med et par eksempler på "koldt og negativt" svar til mine læsere? Vil gerne se det, så kan jeg jo være opmærksom på det en anden gang.

10) Hej Kia, elsker din blog. Kan du ikke fortælle mere om dit nye kamera? Det tager simpelthen så gode skarpe billeder, hvad kostede det etc etc.
Jo, det er et SONY NEX-5. Det kostede ca. 6000kr, jeg fik lidt rabat, fordi min kærestes ven arbejder for SONY. Det er et hybrid kamera, der tager billeder i DSLR-kvalitet og optager i HD-kvali. Jeg har købt det med to objektiver, et 18-55mm objektiv og et fladt objektiv. http://www.sony.dk/hub/dslr?campaignID=12004596

11) Jeg kunne godt tænke mig at vide hvorfor du valgte ikke at tage pengene og skrive et indlæg om Medina/Reebok? Fik du tilbudet? Vil gerne høre din tanker omkring det. Personligt synes jeg det er beundringsværdigt, at du vælger ikke at gøre det, da rygterne
Fik ikke hele dit spørgsmål, men vil forsøge at besvare dem, som jeg modtog fra dig. Ja, jeg fik tilbuddet, ja jeg overvejede at reklamere, fordi det betalte godt. Men endte med ikke at gøre det fordi jeg ikke synes at det stemte overens med det indhold jeg ellers har på bloggen. Skriver f.eks. aldrig om sport, løb eller løbesko - Så det passede ligesom ikke ind. På det område må penge være penge. Hvis det er indlæg, skal indholdet stemme overens med det indhold der ellers er på min blog. Det er min politik.

12) Hvor læser du din kandidat (skole, ikke by) og i hvad?
Jeg tager en kandidat i socialt arbejde på Aalborg Universitet i København - Afdelingen ligger på Frederiksberg.

14) Har set at du har opdateret din salgsblog, og OMG hvor er der meget. Er det fordi det er fejlkøb eller bliver du bare meget hurtig træt af det? Jeg kan jo som læser faktisk huske hvornår du har købt de diverse items og hvor "glad" du var for dem. :)
Ja, jeg bliver hurtig træt af min garderobe og finder ofte andre ting der er mere interessante, som jeg hellere vil have. Oveni det har jeg en regel om at jeg skal sælge en ting, når jeg køber en ting, for ikke at få et fyldt klædeskab med en masse jeg ikke bruger.

16) Hvordan har du det med (ægte) pels? Og hvordan har du det med kopier? - Fx LV-bølgen. Ved ikke helt om det kan forståes, men tænker på, at man køber noget som er en mere eller mindre nøjagtig kopi af det "ægte" mærke?
Jeg er ikke umiddelbart fan af ægte pels, da jeg ikke kan lide tanken. Men jeg har ikke noget imod at andre går i det.. :) Jeg hader direkte kopier af noget og især sådan noget man kan købe i Tyrkiet og på Ebay. Adr, det er ikke sejt. Men når firmaer som Zara, topshop og Friis og co. bliver inspireret af de store tendenser og trends er jeg fan..

17) Den der funktion hvor man planlægger hvornår end indlæg skal komme op på bloggen - hvordan gør man det?
Du går ind under "valgmuligheder for indlæg" på indlægget om vælger dato og tid.:)

18) Hvad bliver, efter din mening, den helt store trend her i efteråret/vinter ?
For mit vedkommende bliver det ladylike rockchic.

19) Hej Kia! Du fik i sin tid sat ekstra kunstige øjenvipper på. Hvor lang tid sidder/sad de på? og hvad kostede det?
Mine sad på i ca. 3uger og det kostede omkring 400kr. Kunne sagtens have dem på længere, men jeg blev sindssyg af dem fordi de var ekstremt lange.. :) Næste gang vil jeg gå efter et mere naturligt look med en anden teknik, det koster 900kr.

20) Arbejder du ikke for Chili mere? Hvis ikke, hvorfor så ikk?
Jeg arbejder ikke for Chili mere, nej. Det gør jeg ikke fordi vi var uenige om mange ting og jeg endte med at blive fyret. Nåede at skrive for dem i et års tid..

21) Hej Kia Først tak for en super fed blog!! :) Jeg skal på ferie i København i august, og vil derfor høre, om du kan anbefale nogle gode steder at spise (gerne med SU-venlige priser) samt butikker? Er ikke så kendt i KBH.
Jeg kan anbefale dig at spise på Madklubben i Store Kongensgade og Tonys i Havnegade. Derudover kan jeg anbefale running sushi på Amagerbrogade - Sakaki sushi. Det er godt! Ang. butikker, så vil jeg anbefale dig at kigge ind i Urban Outfitters, COS, Topshop, Monki og Gina Tricot. Derudover bør du også gå en tur ned i Studiestræde og Vestergade.. Ang. secondhand, så kan du læse det her indlæg: http://fierceogfattig.blogspot.com/2009/07/top-6-secondhand.html - God tur!

22) Ejer du noget, som er ekstravagant for dig og hvis du skulle købe noget vildt luksuriøst og ikke skulle tænke på prisen, hvad skulle det så være? Kunne du finde på at spare, undgå mange billige køb, for at få råd til f.eks. en dyr taske?
Jeg ejer ikke noget specielt ekstravagant.. Hvis jeg ikke skulle tænke på prisen ville jeg nok købe en klassisk Chanel taske eller en Balenciaga taske. Ja, kunne godt finde på at spare op til en dyr taske, når jeg har mere luft i økonomien. Men nej, ville ikke f.eks droppe at shoppe i en måned overhovedet for at få råd til en dyr kjole eller et dyrt tørklæde. Kan bedre lide at have flere ting at vælge i mellem. Dette glæder iøvrigt også tasker. Bliver ofte træt af ting og gider ikke have det samme tøj på eller f.eks den samme kjole på til 10 fester fordi den har kostet 5000kr.

23) Hello Kia :-) Nu må jeg sgu lige spørge om et mærkeligt spøgsmål. Jeg skal på ferie nu her og jeg SKAL simpelthen bare have en god bog med. Kan du evt. anbefale nogle?
Jeg kan virkelig anbefale Jacob Ejersbo's Afrika-trilogi. Eksil, Revolution og Liberty. Det er socialrealisme når det er bedst! Kan også anbefale Jo Nesbø's "Snemanden". Den er vildt uhyggelig! :) Jeg elsker også Jette A. Kaarsbøls "Den lukkede bog" som handler om en ung pige i 1880'erne, der må så grueligt meget igennem. Anne Marie Løns "Prinsesserne" er også god læsning! :) Uhh, der var meget. Men god ferie!

24) Her kommer så lige resten ;) Spørgsmål: Har det været svært, at skulle balancere og bedømme hvilken viden/information, der har været for personlig/privat og hvilken, der har været nødvendig for at skulle give lige præcis dit touch til bloggen?
Uh, godt spørgsmål. Det er kommet med tiden. Jeg skriver jo overordnet privat om mig selv. Men jeg kunne aldrig finde på at fortælle folk hvor jeg boede, hvad min kæreste hedder, om vi er uvenner og om jeg har menses. Men jeg kan godt overordnet fortælle om f.eks mine celleforandringer uden at gå i detaljer om smerten og om hvem min gynækolog er.. Altså det er en balancegang, som jeg med tiden har fundet og rent instrinktivt kender.

25) Hej Kia. Mega fed blog som jeg næsten læser hverdag;) Hvilket stiltip vil du give hvis man kun har 5 min inden man skulle ud af døren?. Vh Mig
Hvis du kun har 5min. inden du skal ud af døren og videre. Så er mit råd at slå håret ud og tage sine højeste sko på! :)

26) Kan du godt lide lever?
Jeg har aldrig smagt lever, du! Det STINKER nemlig når det bliver tilberedt og det har skræmt mig. Kan du?

27) Hvor høj er du ?
Det har jeg svaret på to gange her. Men jeg svarer gerne igen - Jeg er 176-77-78cm. Kender ikke mine præcise mål.

28) Elsker din blog!Har du nogle gode tips til hvordan man som ny blogger, får gjort opmærksom på at ens blog eksisterer, samt får nogle faste læsere/kommentarer til det man blogger? www.apieceofkatemoss.blogspot.com
Det er super vigtigt at opdatere hver dag og give sine læsere noget nyt at komme efter. Derudover er det godt at komme på diverse linklister og kommenterere på de større blogs. Få dig et "navn" - gør så folk husker dig.. Vær dig selv, men skil dig ud. Find et fokus på bloggen og hold det. Ang. kommentarer - Skriv indlæg, der opfordre folk til at lægge en kommentar - Skab debat og spørg folk. Det er mine bedste råd. Held og lykke!

29) Hvor kommer du fra? Fortæl om din barndom og ungdom. (jaja, jeg er en stalker, men du er så sød. Jeg vil lære dig at kende!!)
Jeg kommer fra forstæderne/vestegnen. Mit liv har været godt og jeg har haft en god barndom og ungdom med begge mine forældre og min lillesøster. Jeg gik 10år i den samme folkeskole og havde mange venner. Efter det tog jeg 3 år på Greve gymnasium - Det var den fedeste tid. Blev student i 2005 og startede på læreruddannelsen, som jeg lige har afsluttet. Lidt kedeligt, ingen drama, men godt og uden problemer! :)

30) Du er en virkelig cool pige med styr på uddannelse og gode sunde værdier. Tænker du nogensinde over at du er et forbillede for mange? (Et godt forbillede!!!)
Ej, tak. Det var virkelig sødt skrevet! Både og. Altså selvfølgelig tænker jeg på at vise folk at jeg er en sund almindelig pige, men det er ikke sådan at jeg hele tiden tænker over hvad jeg skriver på bloggen fordi jeg ved at nogen ser mig som et forbillede. Synes også selv at jeg er et godt forbillede. Færdiguddannet som 24-årig, tager en kandidatuddannelse fordi jeg har lyst, er ansvarlig og har en sund økonomi og sådan.

31) Hej Hvorfor begyndte du at blogge? Altså hvad fik dig igang? :) Hilsen Line
Hej Line. Jeg begyndte at blogge fordi jeg kedede mig og havde brug for en hobby. Jeg har altid interesseret mig meget for mode og shoppede ret meget i den periode. På det tidspunkt læste jeg blogge om mode, men var ikke tilfreds med udbuddet, så jeg begyndte min egen udfra mit udgangspunkt - At være på SU!

32) Jeg kan huske at du på et tidspunkt prøvede noget der hed MINX.. hvor var det henne i kbh? Jeg vil nemlig gerne prøve det... Og er der ikke mange forskellige mønstre og slags som man kan vælge at få lavet? :)
Jo, der er sindssygt meget at vælge imellem. Jeg prøvede MINX på Klinik Vogue i Rødovre. Prøv at skrive minx negle på google. Så kommer de klinikker der laver dem nemlig frem.

33) Hvor har du købt det fine LYKKE LI-net? http://fierceogfattig.blogspot.com/2010/08/darlig-planlgning.html - Det er så fint, Kia!
Det købte jeg til en Lykke Li koncert i Vega.. :) Måske kan det købes online i hendes merchandisebutik?

34) Der er ofte lange rapportager i den blog når du har besøgt en butik og set kollektionen såsom ved Friis eller andet. Er du nogle gange bange for at blive set som en reklame søjle eller at din blog bliver opfattet som en hvor pladsen er lidt til salg?
Nej, min blog er udelukkende anbefalinger udfra min personlige smag, så jeg føler ikke at min blog er en reklamesøjle. Pladsen på min blog er ikke til salg - Jeg skriver kun om ting, som jeg selv kan stå inde for.

35) Hej Kia. Hvad skete der egentlig med fierceogfattig.dk? :)
Den er under opbygning. Har gang i et projekt, som desværre trækker lidt ud.. :)

16 kommentarer:

Emma sagde ...

Hej, nu var der jo to spørgsmål som mindede meget om hindanden, med at du kan virke nedladende og kold osv.
nu tænker jeg bare tager du kritikken til dig, eller tænker du "det passer altså ikke!"? :)
det her er intet personligt ^
kh. Emma

Kia sagde ...

Hej Emma,

Både og. Jeg synes selv at jeg er rigtig rar overfor folk, også dem som er uenige og endda også de som er ret spydige mellem linierne. Så jeg tager det selvfølgelig til mig, men har også en eller anden idé om at vi alle er forskellige og nogle opfatter at jeg er kold, hvis jeg lige mangler en smiley, du ved.. :)

God dag,

Kia.

Fru Buur Bækgaard sagde ...

Hehe - jeg tænkte jeg bare lige ville se om der var nogle spændende spørgsmål, men endte selvfølgelig med at læse det hele.
Altså, jeg skulle jo have brugt de 10 min. på at læse noget studierelateret!:oD

Anonym sagde ...

jeg skulle også ha' brugt min tid på at læse AT, men så endte jeg på din blog... læste også lige at du gik på GG - hvor jeg går nu! Hvilken skole gik du på? :-)

/dominyka

http://unknowndominyka.blogspot.com/

AK sagde ...

Super fine spørgsmål og svar.
det var faktisk rigtig givende at læse, selvom jeg ikke helt kan sætte en finger på hvorfor - men jeg kan generelt ikke sætte en finger på hvorfor jeg er så vild med din blog, tror bare jeg synes du virker enormt menneskelig i forhold til mange andre bloggere (som jeg dog også følger...) Tak for en god blog i hvertfald!
Jeg har selv et par spørgsmål:
Har du nogle råd til en pige der er jobsøgende?
Har du selv været arbejdsløs - og hvad gjorde du i såfald?

Anonym sagde ...

Til spørgsmålet om Minx: Prøv at tjekke www.manjas.dk - hun er klart Danmarks bedste negletekniker! :)

Anso sagde ...

Ja, jeg kom også til at læse det hele. Du er meget nærværende Kia, det er skønt!

Tjek min nystartede blog
http://adisplay.blogspot.com

Mads sagde ...

Jeg går op og ned af Store Kongensgade næsten dagligt. Hvordan har jeg undgået at lægge mærke til Madklubben?
Er det et meget billigt (og madmæssigt anstændigt) sted?

Marie sagde ...

Sjov idé til et indlæg. Det er jo næsten som at læse dameblade det her. Men mere vedkommende, altså!

Hilsen Marie

www.bogfinkebloggen.blogspot.com

Helene sagde ...

HAHA! "Jeg elsker alle lederhosen til fyre!!! Amenam! :)".

Anna sagde ...

Rigtig fint at du lige puttede nogle spørgsmål op her. Blev helt fanget af dem :) Har ikke tjekket formspring, men kunne være man skulle gøre det snart :)

Simone sagde ...

Synes det er en rigtig god måde, lige at få vist nogle af spørgsmålene på. Da jeg må indrømme, at jeg ikke altid gider at gå alle spørgsmål igennem på Formspring (:

Lene sagde ...

Hej Kia

Jeg undrede mig da lidt over de to lidt negative spørgsmål til dig. Jeg synes på ingen måde du virker nedladende. De eneste gange hvor jeg har set en afvisende besked fra dig, har den været begrundet og måske mere båret præg af at du er blevet såret over de nogle gange noget grove kommentarer du får.

Synes det er flot, at du vælger at vise de spørgsmål til os alle og give svar herpå. Ser det som et bevis på at du ikke føler dig hævet over andre.


Mvh. Lene

LOUISE sagde ...

Hey Kia!
Jeg vil egentlig bare gerne sige, at jeg har så sindsygt stor respekt for dig. Det er så fedt med en mode blogger, i "normal størrelse", du ved? Som ikke har uendeligt med penge og som ikke lever en drøm for de fleste piger i dagens Danmark. Det er fandme skønt. Tak!

Anonym sagde ...

hej Kia..

Jeg har været en trofast læser af din blog i de sidste mange måneder:-) synes den er cool, lige til og uden så meget pis.

Jeg skal til kbh på fredag og tøsehygge med store søs. Så jeg vil bare sige tak til din guide til vores dejlige hovedstad og genbrugsteder der gemmer så rundt omkring. Jeg ved hvad jeg får tiden til at gå med.


Hilsen Gitte

Kia sagde ...

Hej piger,

Så fedt at I fik noget ud af det - Tænkte nemlig nok at mange ikke brugte det, men ville få glæde af at læse spørgsmålene alligevel.

:)

Kia.