31. august 2010

PARIS!

HURRA! I'M GOING TO PARIS!

For et par måneder siden fik jeg en ret god mail fra folkene bag supersaver.dk. De tilbød mig at rejse til en selvvalgt europæisk storby inkl. en rejsebuddy - selvfølgelig på deres regning. OMG! Det har jeg sagt ja tak til! Jeg tænkte ikke længe over rejsedestinationen, da jeg med det samme vidste, at rejsedestinationen skulle være Paris! Jeg har været i Paris to gange før, men det er efterhånden en del år siden, så jeg glæder mig selvfølgelig HELT VILDT! Jeg rejser på søndag d. 5.9 og er væk i tre dage. MEN, jeg skal jo ikke bare hygge og spise baguettes hele turen, vel? Jeg skal ud og opleve noget og skrive et par indlæg om Paris til supersavers facebookside og hjemmeside. Ideen bag mit samarbejde med dem er, at jeg skal ud og opleve noget, som man ikke normalt oplever i Paris dvs. noget som ikke er en typisk turistfælde - En spændende seværdighed eller et underligt fedt sted i Paris, man bare skal opleve.

Her kommer I ind i billedet..

Har I nogle gode råd, anderledes rejsetips og ideer til Paris, så skriv dem i kommentarfeltet. (Bare skriv alle dine tips også selvom det ikke er så anderledes igen.) På fredag udvælger jeg det bedste tip og vinderen får et rejsegavekort til supersaver.dk på 500kr! Ikke dårligt! :) Vindertippet + 2-3 andre gode tip fra jer, vil jeg opleve i Paris!

Derudover vil jeg selvfølgelig blogge fra Paris og holde jer opdateret!

55 kommentarer:

Anita sagde ...

Årh.. Paris.
er slet ikke misundelig :) Rigtig god tur. Og stort tillykke med din eksamen. Jeg er selv igang med drømmestudiet, og der er bare ikke noget bedre end at kunne lave det man allerhelst vil.

Hav en dejig tirsdag :D

Sacha sagde ...

Et sted man måske ikke lige ved er der, er parfumemuseeet.
Der er gratis adgang, men de fleste lader sig sikkert friste af parfumerne i deres biks ;)

Det sted er anbefalelsesværdig - kig nærmere på dette link:
http://www.fragonard.com/parfums_grasse/GB/fragonard/paris/

Ellers er området ude ved Peré laschaise kirkegården hyggeligt, hvis man bevæger sig lidt væk derfra, så er der en afslappet stemning.
En tur ud til La defènse er anderledes, selvom mange turister sikkert tager der ud for at tage op i triumfbuen og for at shoppe i den underjordiske center, så er bygningerne værd at kigge på, da det er en anderledes område i Paris end dem inde i byen.

Lucie sagde ...

Du kunne lave en picnic på bredden af Seinen om aften, hvis vejret tillader det: hyggelig stemning med masser af unge mennesker som snakker, ryger, drikker vin, danser...
Du kunne opleve Les Puces de Clignancourt (rigtig stor loppemarked), men pas på din pung når du er derud!
Du kunne -hvis du tør- gå en tur om aften ved Pigalle (kun hvis du ikke bliver skræmt af nøgne damer) og gå videre til Montmartre. Ok, det er meget turist-agtig det med Montmartre, men det skal også ses.
Resten gider jeg ikke nævne, da det er så forudsigeligt og kedeligt ("Ladurée" blabla "Champs Elysées" blabla "Tour Eiffel" blabla...)
Men hvis du alligevel tager til Ladurée, prøv de Mimosa macarons: le bonheur!

Kit sagde ...

Tillykke! Jeg har selv været i Paris 2 gange og det er virkelig en fantastik lækker by.
Jeg skrev i foråret en guide til to af mine venner der skulle afsted, da de manglede noget 'man normalt ikke ville opleve' så jeg kan selvfølgelig give det videre til dig og håbe du kan bruge det.
Hvor ville jeg ønske jeg havde råd til at tage til Paris, men sådan er det på en SU :/ Lucky you!

Mad: Route 66 som ligger lige ved Place de Bastille, de serverer godt amerikansk mad med et fransk twist. De har de bedste cocktails jeg har fået i Paris.
Ved shoppingcentret Les Halles ligger der en Café der hedder Les Petits Carreaux, de har salater, omeletter og små retter til SU venlige priser. Hvis du kommer derhen skal du prøve deres salat med kylling og kartoffel!
Shopping: Ved trappeopgangen til Sacre coeur ligger der en genbrugsbutik hvor de sælger gamle parisiske kjoler der er brugt i teaterstykker samt vintage nederdele, silkebluser samt designertasker til næsten ingen penge. Jeg fik gaflet en cluth fra 70'erne fra Dior til 650 kr.
Metroen Garde Nord er ligesom et shoppemekka i sig selv. Butikker ligger under jorden sammen med metrostedet, og du kan få en masse sjovt/fedt/moderne tøj for næsten ingen penge. Samt smykker og finurlige ting for under 10-30 kr.

Gode råd:
Ved Malernes kvarter koster mad, drikkevare osv en formue og det er ikke bedre standard end mange andre steder.
Giv ikke penge til hjemløse, da de godt kan finde på at følge efter dig!
Deres vand skal man absolut ikke drikke!
Derudover er jeg stor fan af deres Chokolade Eclairs og jeg spiser altid alt for mange af dem når jeg er i Paris. De er fantastiske og fåes ved stor set alle bagerier og konditorier som i øvrigt hedder Boulangerie.
Dette indlæg blev vist ret så langt, men jeg har mange flere råd og steder du kan se, synes bare ikke jeg ville spamme din kommentarboks helt vildt. Håber du kan bruge dette, og skriv endelig hvis du vil vide mere.

*krydser alt hvad jeg kan få at jeg vinder et gavekort så jeg også kan komme til Paris*

BRUUN by BRUUN sagde ...

Bestiller også rejser via dem :-)

Paris er fantastisk; lov mig at du besøger Marais kvarteret, spiser på "Open Café" i "bøssekvarteret" (ja, det bliver det altså kaldt) og smager deres lækre sandwiches, og indtager gaderne med de lækre parfumerier og mærkevarer med storm. American Retro ligger der blandt andet, og jeg var så heldig at rende ind i et udsalg derinde, og fik - 50%. Deres strik er to die for ! Jeg kunne bruge dage i det kvarter !

GOD TUR :-)

Belinda sagde ...

Øv, hvor er du altså bare heldig!!! Jeg har desværre aldrig været i Paris, så jeg kan ikke bidrage med rejsetips, men du må have en helt fantastisk tur!!!

Julie Leander sagde ...

Æhh grøn af misundelse jeg er! Nå men et sted som jeg helt sikkert ikke synes man skal snydes for er den lille park der ligger midt i floden nede ved frihedsgudinden!
Og så er der selvfølgelig "maison du monde" som jeg synes er den mest fantastiske butik, dog er det ting til hjemmet, så ved ikke om det har den store interesse for dig ;) rigtig god tur!
Kh Julie

Lisbeth // itsfashionbaby.dk sagde ...

Du er altså en heldig kartoffel - ih hvor er jeg misundelig!

Men perfekt måde at fejre din nye status som lærer på, det er virkelig velfortjent!

Jeg har ingen tips, men ville bare ønske dig en fantastisk god tur :)

Nanna sagde ...

Ligesom Bruun vil jeg virkelig anbefale dig at besøge kvarteret Marais! Det er SÅ hyggeligt og er en smeltedigel af gamle jødiske mænd med laangt skæg, bøsser i alle afskygninger, et penisbageri (haha ja, de bager et brød formet som en penis!), de hyggeligste butikker og ofte også outlets, hvor der virkelig er penge at spare på de dyre mærker. Butikkerne er en blanding af tøjbutikker i forskellige prisklasser og stilarter, specialforretninger (fx ligger der en hel Kushmi-forretning - theen, altså) og så er der virkelig mange charmerende caféer, hvor især 'quiche' i alle smagsvarianter kan anbefales. Jeg ved ikke om der er en decideret seværdighed i Marais, men kvarteret, menneskene og stemningen i sig selv er virkelig et besøg værd!

Anonym sagde ...

Anderledes og med garanti noget charterturisterne ikke sådan lige hopper i: Katacomberne (staveplade?). Det ligger selvfølgelig under Paris, hvor lyset aldrig kommer, og hvor der er en hel speciel stemning.

Jeg forestillede mig meget at det var noget a la "klokkeren fra Notra Dame" da Esmeralda viser Quasimodo sigøjnernes hemmelige sted :D Nå nok smalltalk. Mit forslag er der, der gemmer sig under overfladen og bærer på en tavs og uhyggelig historie.

GOD TUR!

Jeg kan ikke finde ud af det med at "vælge identitet," men jeg kan kontaktes på zin_1966hotmail.com :-)

Nanna sagde ...

Forresten er jeg også stor fan af kanalrundfarter, og en tur rundt på Seinen med alle dens sluser er også utrolig hyggelig - dog bedst i godt vejr.

Refleksstick sagde ...

Det jødiske kvarter er bare helt fantastisk! Meget autentisk, god jødisk mad, og ikke mindst: enormt gode vintagebutikker med fund til en slik! Kan KUN anbefales!

SOFFE sagde ...

Jeg synes at alle de franske markeder i Paris er værd at opleve :)
Man kan både opleve kultur og se på mad og håndværk og så kan man finde vintagetøj og flotte specielle ting, der ikke findes i butikkerne :)

K sagde ...

Uhh Paris er en fantastisk by ;-) Må du have en rigtig god tur hehe

Emilie Delance sagde ...

Hvor nice :D Har desværre ingen tips, men rigtig god tur!

ps. har spottet leo bukserne i H&M Gallery k, dog var der ikke mange tilbage

xoxo E

Anonym sagde ...

Du burde se Katakomberne, hvis du ikke allerede har været der, er det bestemt et besøg værd. Det er en lidt makaber oplevelse. Det er et omfattende system af ca. 300 km. underjordiske gange og rum i nedlagte kalkstensbrud i Paris.
En strækning på cirka 1,7 km. er åben for offentlighden.
De underjordiske gange og rum var oprindeligt et kalkstensbrud fra den romerske periode, men blev taget i brug som begravelsesplads, da kirkegården Cimetière des Innocents i slutningen af 1700-tallet var blevet så overbelagt, at den udgjorde en reel sundhedstrussel for områdets indbyggere, og man derfor måtte flytte de mange lig, ben og knogler til et nyt og bedre sted.
Gangene er derfor fyldt med knogler, som nogle steder er lagt så de danner forskellige mønstre.
Som sagt en noget makaber oplevelse, og man skal ikke lide at klaustrofobi... :)

Marie L. sagde ...

Heldige kartoffel!
Macarons på La Durée skal helt sikkert prøves. Og tag dig tid til at kigge dig omkring. Det er så fint et sted med gul og fløjl alle steder. Selv på toiletterne!
Ellers kan jeg anbefale Picasso museéet i Marais, som har en meget overskuelig størrelse sammenlignet med de enorme samlinger på fx. Louvre.
Området på grænsen mellem Montmartre, Pigalle og de store magasiner (bl.a. Gallerie Lafayette) har mange fine butikker, gallerier, bistroer og boulangerier, som er knapt så dyre, turistede og overfyldte som stederne på Montmartre. Her ligger også en del billige hoteller på trods af, at kvarteret er både centralt og mondænt.
God tur!

Charlotte sagde ...

Alt i Paris er en oplevelse i sig selv, så oplev Paris sammen med franskmændene!
Min kæreste og jeg var i Paris for 2.gang i denne sommerferie. Og her er lige en liste over de ting som du SKAL opleve (vi var desuden til gratis koncert på pladsen Hotel De Ville med fransk elektro-kunstneren Uffie – prøv at tjekke om der er sådanne arrangementer når du tager til Paris! Det var så fedt at møde franskmændene på den måde)

drik espresso på caféer sammen med de lokale, lig i sengen på jeres hotel og spis lækre baguettes med pålæg, købt ved den lokale købmand, tag til Versilles slottet (selvom det også lidt er en turistfælde så var det en FANTASTISK oplevelse og SÅ smukt!),shop lidt i Forum Des Halles, tag på skovtur med mad i den kæmpe park der er ved science-centret i Bastille-kvarteret - der er vist 12 vidt forskellige men sammenhængene parker som man kan gå igennem/sidde i, se kirkegården ved Montmatre hvor der går en bro over midt i det hele...og en hel masse andet.

Nu har vi jo også været der engang før hvor vi så mange af turiststederne, og det eneste sted vi tog tilbage til var Sacre Ceur og området omkring og det er kun fordi der er så skide smukt der! Vi fortrød det dog hurtigt da der er SÅ mange mennesker der.

Betine Jakobsen sagde ...

Hej Kia..

Først og fremmest, tak for en skøn blog. Hvor er du heldig at skulle en tur til Paris. Det er efter min mening en FANTASTISK by.. Hænger måske sammen med, at jeg har boet dernede et halvt år tid!

Vil helt sikkert gerne dele et par tips med dig!

Mad:

Gallopin - utrolig lækker restaurant med skøn fransk mad til overkommelige priser!

40, Rue Notre-Dame des Victories
75002, Paris
Metro: Bourse

Ladurée - ja ja, du kende uden tvivl de lækre makroner fra det hypede Ladurée, men de er nu engang virkelig gode, så man bør svinge forbi. Desuden er Ladurée langt mere end bare makroner og selve restauranten er utrolig flot og eksklusiv..

Find Ladurée på Champs-Elysées!

Le loir dans la théière - her står det franske folk (og turister en masse) i kø for en veltilberedt brunch eller skønne (kæmpe) kager som caféen byder på. Der SKAL du gå hen..

3, Rue des Rosiers 75004 ..

Drinks:

Le Barrio Latino - sydamerikansk festhus i 4 etager og stedet er amazing! Prøv deres mojitos og dans til den lyse morgen.

46-48, rue du Faubourg-Saint-Antoine, 12 arr. Metro: Bastille

Andy Wahloo - en meget sprælsk marokkansk bar med pop art fra 70'erne. Men man skal holde øjnene åbne. Baren gemmer sig bag en uanselig dør i en smal gade - men bag den hersker liv og glade dage. Uden tvivl mit yndlings sted at starte en skøn aften på..

Le Truskel - bar med billig tequila og rock atmosfære. Prøv at google det ;)

12 Rue Feydeau
75002 Paris


Shopping:

Området i Marais er uden tvivl det bedste sted at gå på opdagelse. Det bugner med vintage butikker, men også skønne forretninger som Alaïa, Isabel Marant, Shine (min personlige favorit i området, med mærker som See by Chloé, Marc by Marc Jacobs og generelt et sted med priser man kan være med til), Vanessa Bruno og mange flere fantastiske steder ...

Hvis man befinder sig i området, så skal man næsten få sig en falafel i gaden Rue des Rosies - jeg boede lige overfor stedeet L'As du Falafel og var der hyppigt ;) Længere nede af gaden finder du Cos, Patrizia Pepe, Adidas og andre gode butikker..

Gå derfra videre mod området ved Les Halles (underjordisk shoppingcenter) og shopamok i highstreet som Zara og H&M, dernæst videre til Rue Saint-Honore, hvor alle de store luksus butikker som Chanel, YSL, Gucci, Loubutin ligger side om side. Man har sandsynligvis ikke råd til at købe noget, men man kan jo altid kigge (og drømme) ... I øvrigt kan det ikke betale sig at tage metroen på denne strækning. Køb et kort over by og metro hos de mange Tabacco's (kiosk) rundt omkring i hele byen, og find vej på gåben..

Anyway, det blev et langt indlæg, men jeg håber at du kan bruge mine fif og at du nyder byen og dens helt specielle atmosfære. Jeg ved med sikkerhed, at jeg i hvert fald snart skal dertil igen :)


Ps. Snyd ikke dig selv for Collette og Gallerie La Fayette, det er enhver fashionistas drøm!

Kathe Elisabeth sagde ...

Ej hvor er du heldig!! Jeg har aldrig været i paris, men vil rigtig rigtig gerne :) noget af det jeg ville se hvis jeg var dig var det store loppemarkedet Les Puces. Jeg elsker loppemarkeder, da man altid kan finde nogle gamle skatte som ingen andre har, og jeg kunne forestille mig at der var mange der :)
Udover loppemarkedet så syntes jeg du skal tage hen og se chateau de malmaison som er et slot hvor Napoleon og Josephine, og siden har den gået i arv i hans familie. Der skulle eftersigende være en hemmelig trappegang som napoleon fik lavet.. UHHHHH!
Det er ihvertfald de ting jeg ville se hvis jeg var så heldig :)
Du må have en rigtig god tur, og mange mange gange tillykke med eksamen!! :)

gina sagde ...

Stort tillykke, hold kæft hvor fedt for dig! :-)

Charlotte sagde ...

Du skal desuden også tage på Palais De Tokyo - et meget meget anderledes museum!! Prøv at google det ;)

Anne-Sofie sagde ...

Hej Kia.
Jeg var selv i Paris for et par år siden, og det er sådan en fantastisk by. Mit tip er, at du skal tage til Marais-kvarteret. Det er et kvarter, der består af en blanding af jøder og homoseksuelle, og så er der ca. en milliard fantastiske små vintage-, kunst- og tingeltangelbutikker, hvor man så let som ingenting får overvægt i kufferten for ikke særlig mange penge.
Det er i hvert fald det sted, jeg selv går direkte efter, næste gang jeg skal til Paris.

Hav en god tur,
Anne-Sofie

Anonym sagde ...

Åh rigtig god tur, jeg har selv været der mange gange og håber snart at skulle derned igen...

Her er noget af det jeg ser frem til når jeg er der - here we go:

Bagels and brownies
12 Rue Notre Dame des Champs
Metro: St. Placide
Bus: 95 Rennes St. Placide
(Plejer at tage frokosten med i Luxembourghaven der ligger 5 min væk ;o))

Coffee Parisien
4 Rue Princess
Metro: Mabillon

Miroir
Rue des Martyrs
Metro: Abessess

Springvandet på Place Igor Stravinsky ved Centre Pompidou

Palais Royal
Metro: Palais Royal - Musee du Louvre

Pont Alexandre - jeg bliver lige betaget af den hver gang jeg besøger Paris
Metro: Invalides eller Champs-Elysées Clemenceau

Musée d'Orsay

Rue des Abessess

Fra filmen Amelie fra Montmartre:
Cafe deux moulins på Rue Lepic
Metro: Abessess eller Blanche
Grønthandleren fra filmen er en kiosk på Rue des trois frères
Metro: Abessess

Is fra Amorino ;o)

Rigtig god tur.....

Stine Hansen sagde ...

Hej Kia

Jeg vil helt klar anbefale dig bogen 'Paris mon amour'. Den er skrevet af en af Berlingske Tidendes korrespondenter, der har tabt sit hjerte til Paris.

Bogen er et must for de besøgende, der gerne vil opleve andet end Notre Dame og halv kedelige baguettes.

Her findes ikke Louvres åbningstider, dem må man slå op et andet sted. Til gengæld får man adressen på en vidunderlig marokkansk restaurant med verdens bedste lam i blommer. Et praj til det ydmyge lille hotel ved Panthéon, tip til markedet i Rue Raspail, anvisninger til en forbudt picnic i Boulogneskoven og meget, meget mere.

PARIS mon amour! er inddelt i syv kapitler, der alle handler om, hvad man foretager sig i Paris: Drikke, Spise, Danse, Elske, Sanse, Give og Tænke.

Bogen præsenterer et udvalg af hoteller, restauranter, caféer, dansesteder, museer, butikker osv. fra den franske hovedstad. Praktiske oplysninger og levende beskrivelser krydret med personlige oplevelser.

Forfatteren har frit blandet ydmyge, billige restauranter med konto-krævende juvelér-butikker. Fordi Paris netop er en smeltedigel af luksus og rødternede duge. En overflod af skønhed, tingeltangel, elegance og tuskhandel. Eneste kriterium for stederne har været, at man her kan opnå nogle af de bedste - og mest romantiske - oplevelser.

Rigtig god tur

KH

Stine

Sofie Ewertsen Nissen sagde ...

Hvis du vil overnatte det hyggeligste (Noter Ej luksus!) sted, med dejlige mennesker. Kort fra Eiffeltårnet og med hyggelig stemning så søg Three docks Paris. Det er billigt og vildt hyggeligt. God tur!

Sol sagde ...

For meget.

Sol sagde ...

For meget.

Ida sagde ...

Hvor lyder det skønt. Heldige dig :-)

Jeg har netop bestilt billetter til efterårsferien. Juhuuu, blir så skønt :D

Kit sagde ...

Hej. Vil lige tilføje til min tidligere post at du burde kigge på bloggen parisunderfladen.blogspot.com rigtig hyggeligt blog om Paris :) jeg syntes også den har været nyttig til inspiration :) god tur
Kit

Anonym sagde ...

Hej Kia,

Hvor fantastisk at du skal til Paris!

Jeg mener ikke at du må gå glip af butikken KILIWATCH, der blandt andet har en sørens masse secondhand som du med garanti vil elske. Det skal dog lige nævnes at priserne ikke er helt i bund.

Adressen er: 64 rue tiquetonne 75002 paris


Find det for søren, du vil ikke fortryde det!

-hvis du skal finde billige loppefund så skal du ud på de store markeder i udkanten af Paris. Jeg har selv været på både Porte de Clignancourt og Montreuil, begge er bestemt et besøg værd!

Rigtig god tur!

Astrid
Mail: astridmadsen@hotmail.com

Astrid Mie Majgaard sagde ...

Hva' med en guide til fransk lingeri?? Det er mode når det er allermest fransk og traditions rigt, man kan se mange forskellige mærker, og mange af butikkerne er smukke, både indvendigt og udvendigt. Så både mænd og kvinder vil kunne få en anderledes shoppe oplevelse.

Jeg vil anbefale følgende: Fifi Chahnil smuk og farverigt undertøj -26 Rue Cambon
Sabbia Rosa - er mere fransk i designet og meget smukt udført - 73 Rue des Sts-pères, Chantelle Thomas (kan ikke huske gade navnet, med tjek deres hjemme side) det er frækt og sjovt lingeri.

Håber det kan bruges - og rigtig rigtig god tur

http://my-raspberries.blogspot.com/

Nina sagde ...

Verdens bedste bogbutik(uden at lyde nørdet XD) er shakespeare and company ved norté dame(ved floden på vej hen til det rigtige latinerkvarter).
Den er et besøg værd selvom man måske ikke er super interesseret, der er bare super hyggeligt.

Guapizimo sagde ...

Jeg har ikke nogle specielle tips, vil bare ønske dig rigtig god tur!

Og så er jeg bare nysgerrig for at høre hvilket område i skal bo i?

Anonym sagde ...

hej kia.
jeg er vældig misundelig!
et godt tip, ta en af metroerne - husker ikke hvilken - til ene stationen. det er paris største market - husker ikke hvad det hedder, men det det største så det kan ikke være svært at finde. starten på dette market er voldsomt turist plaget, men jo længere ned man kommer jo mere idyllisk bliver det og man ender i et kæmpe område med de fedeste vintage butikker! jeg fandt gamle channel øreringe, udstoppede fugle til at putte i håret, de smukkeste vintage kjoler og sko og meget mere! go tur!

Sacha sagde ...

Hej Kia!
Åh altså.. Hvor håber jeg du glæder dig helt ned til tåspidserne! Jeg kom hjem fra Paris i søndags efter fire dage med seks dejlige veninder. Det har været mit livs weekend!
Ved simpelthen ikke hvad jeg skal give dig af tips for Paris er bare så forbandet smuk at jeg får guldegysninger bare ved at stå ved Seinens bred og kigge på Eiffeltårnet! :)


Hvis der dog er noget jeg vil råde dig til at tjekke ud må det være: Restarent Le Procope. Paris' ældste restaurent i et super hyggeligt kvarter. Interiøret er fra 1600-tallet og så smukt og maden er lige så god! og ikke engang så dyr: To retter + vand og vin for ca 25 euro!
I nærheden af Le Procope ligger Café de Flore som er den hyggeligste café! Ved egentlig ikke om den turistet men er helt tosset med den :) Det er som at sidde i en botanisk have hvis man sidder udenfor - og deres varme chokolade er to die for hvis man er til sådan noget! :)
Vintage butikken La Friponne. Så mange og fine lækre sager til helt ok vintage priser: 15-100 euro.. Ca...
Macroner hos La Durée.. hvis du altså er lige så tosset med pastel-farvede kager som jeg er! :) Faktisk stødte vi helt tilfældigt på den, men hvis du gerne vil have en adresse skal jeg nok lige undersøge det :) Den lå på syd-siden af Seinen i nærheden af Louvre.
.. Og hvis der skal danses om aftenen er Café Georges i nærheden af Notre Dame og Cafe Oz ved Chatelet helt helt i orden! ;)

Egentlig er mit bedste tip til Paris ikke at have nogen fast dagsorden. Det bedste ved Paris er alle de snå finurligheder man render ind i når man udforsker de små kvarterer :) Jeg har lagt et par billeder ud på min blog hvis du vil se dem :)
Nej hvor er jeg misundelig - jeg vil af sted igen! Hav en helt helt fantastisk tur! Nyd hvert sekund :)
//Sacha

Sacha sagde ...

Glemte helt at skrive at du skal prøve lakrids og pistacie makronerne hos La Durée.. Mhhmm! :)

og tillykke med din eksamen - vi har alle sammen et fag vi ikke kan udstå. Godt gået! :)

//Sacha

Simone Valentin sagde ...

Hej.
Er vildt misundelig, var afsted til Paris sidste år.
Montmatre området er et rigtigt lækkert område, med en masse små gader. Noget mig og min kæreste mener man SKAL prøve når man er i Paris er det de små gadesælgere, som sælger bl.a. en klassiker - hotdog med ost og den utrolig lækre tomat/mozzarella. Dette kan man ikke undgå!
La Fayette er den perfekte mulighed for en (måske en smule) eksklusiv shopping! .. Hvis man ikke har så mange penge er det bare vildt interessant at se 1000 asiater der bare river chanel tasker, LV skarfs og masser af dyre varer ned fra hylderne som var det slik ..
Håber du kan bruge mine tips.

Rikke R sagde ...

Håber at du får en helt fantastisk tur:-)
Mit tip er som i alle storbyen, gå væk fra strøget/hovedgade ud i de små sidegade, hvor man kan finde mange fede ting:-)

Linda'Lykke sagde ...

årh! Skal selv til Paris i slutningen af måneden og kan SLET ikke vente!
Så glæder mig til at læse din 'guide'

JEg foreslår at du besøger 'lokale' steder altså steder hvor turister ALDRIG bevæger sig (undiscovered land), bare, spille steder, danse klubber etc.
Desuden ville en guide til små billige hyggelige genbrugsforretninger også være godt.

God tur, og tillykke med eksamen

Agnete Elisabeth Purup sagde ...

Det er et must at du tager ind på restauranten "La Familie" (du kan nemt finde den på google)

For det første bliver de vildt overraskede og glade, når en ikke-franskmand kommer ind ad døren. Der er nemlig INGEN andre turister..

For det andet laver de verdens vildeste drinks med flydende kvælstof! De syder og damper, og der dannes et tykt lag is over din passionsfrugt mojito, som du så stikker dit jern-sugerør ned igennem.. Det er virkelig en oplevelse, og stedet er fyldt med franskmænd.

Desuden er maden fænomenal, priserne absolut rimelige og betjeningen vildt venlig.

GO GO GO! :)

Kia sagde ...

Uhhhh! GODE RÅD! Keep them coming.

:)

Kia.

Balladen sagde ...

Hvis man ikke lige er så heldig, at ens kæreste frier i Paris (eller, selv hvis han gør), er det en fantastisk oplevelse at se byen fra en Segway!

Vi prøvede en tur med City Segway Tours, og det var hylende morsomt. Det er så sjovt at drøne rundt, og deres guider er unge engelsktalende (som førstesprog) studerende typisk, aom har rigtig mange guldkorn om byen.

Halvvejs spiser man frokost i parken foran Louvre, og det er simpelthen så specielt!

Katrine Winther sagde ...

tour-de-vintagebutikker kunne være en fin ting. Bor selv i Paris og er igang med samme :)

Katrine Kofoed sagde ...

UHh, Har selv været i Paris i Juli måned, puha det var hedt. Både vejret og byen.;)

Jeg boede i et fantastisk kvarter, en Norsk lady der har to lejligheder som hun så udlejer. Meget anderledes rejseoplevelse end når man bor på hotel og meget mere intimt.

Jeg anbefaler en lokal bar, med restauration og SUPER stemning. Den er placeret i Oberkamfkvarteret. Og udstråler lokal fransk, ung, frisindet kultur.! Der er seriøst plads til alle på det sted kaldet, LE CANNIBALE.! Jeg fik den lækreste salat med grillet hvidfisk og en udsøgt dressing. Ved side bordet sad to unge mænd og snakkede Filosofi og røg tossetobak og overfor os sad en flok drags og bøsser og fejrede livet. Det var den mest kulturelle oplevelse jeg oplevede den uge jeg var der.!

Rigtig god tur!
-Katrine

Laura sagde ...

Cykeltaxa i Paris: http://cyclobulle.com/MontezEng.htm

Der var desværre ikke ledigt sidst jeg var der, så kan ikke sige noget om hvordan det var. Men næste gang jeg vender vejen forbi Paris skal jeg helt sikkert ud med Cyklobullen :-)

Emilie sagde ...

hej Kia :)
dette har ikke noget med dig at gøre selvfølgelig , men synes ærlig talt at ideen med at betale bloggere i hoved og røv med rejser , tøj , solbriller osv osv er virkelig åndsvag . synes ikke det bliver en bedre blog af det , tvært imod !
jeg kan godt lide din blog , men synes altid det bliver for "over the top" når du takker ja til alt for dyre , gratis ting .
det er selvfølgelig bare min mening :)

Anonym sagde ...

Måske ikke lige et must i Paris, men et tip, der må være noget for en blog, som kalder sig "Fierce og fattig på SU". Da jeg var i Paris for snart mange år siden havde jeg læst om en café, som serverede gratis cous cous på en særlig ugedag, hvis man bare købte drikkevarer. Det skulle vi selvfølgelig prøve og det var faktisk lidt af en oplevelse med mange lokale specielt unge studerende og lidt af en feststemning på caféen. Jeg har desværre glemt caféens navn og beliggenhed, men der findes vist flere af den slags steder. Du kan finde dem, hvis du googler "free food in Paris". I det hele taget kan jeg anbefale at søge lidt væk fra de mest turistede steder, når man skal spise, det er ofte både billigere og bedre.
Det var fktisk lige ved denne tid jeg selv besøgte Paris. Nyd endelig de sidste rester af sommer i de mange dejlige parker og på fortovscafér, hvis du er heldig er der lidt lunere end herhjemme. En tur på Champs Elysee om aftenen kan også anbefales, besøgte bl.a. et gigantisk parfumeri og GAP.
Trænger man til fred og ro og er bare lidt kunstinteresseret kan Picasso Museet anbefales, der er bl.a. en dejlig have. God tur herfra. :-)

Anonym sagde ...

Parfumeriet er foresten en Sephora og klart et besøg værd. Den er ENORM.

Pixie sagde ...

my blogger went to Paris and all I got was this stupid gift certificate.

Henriette sagde ...

Jeg vil helt klart anbefale at tage på Dali museet der ligger gemt i Mont Matre. Her får man også gode procenter på indgang hvis man viser studiekort. Synes også det er en sjov oplevelse at gå i biffen i Paris hvor man sagtens kan bede folk om at rykke sig en plads hvis man ikke kan se for dem. Her er der også studierabat :)
En af mine bedste og mest romantiske rejser var til Paris for 3 år siden og ville SÅ gerne tilbage og udforske byen endnu mere!

Bedste hilsner Henriette

Maria sagde ...

Ej hvor fedt! Sad så sent som i går og overvejede om jeg sku bestille en weekendstur til Paris:)
Det er jo en fantastisk by og jeg fik et lille tip af min TopShop stylist (lyder fancy, men det er gratis i UK:P) om en lille skattekiste af en vintageshop... "Free P Star" hedder den og har en masse fede ting til gode priser!
Du kan finde adressen på hjemmesiden (den ser lidt skummel ud men den er altså fantastisk!) http://www.freepstar.com/

Håber du får en fantastisk tur!

/Maria
http://blondiesdiaries.blogspot.com/

Frederik Braad sagde ...

Rue de Buci i 6'e arrondissement og området omkring er vildt fedt.. Der ligger sjove butikker, lækre cafe'er og der er generelt meget charmerende.. Lige i området ligger også en restaurant, som hedder: "Cocotte Jolie".. Den er ret lille, men god og billig.. og ikke så "touristet".. Den ligger vidst på 18, Rue Dauphine.

Hvis du er på kærestetur, så tag et par glas champagne på en af caféerne i området og gå en tur deromkring, om aftenen.. :)

Lullumut sagde ...

GOD TUR :-)

Cafe Carette
Teahouse / Pastry
4 Place du Trocadéro
Paris 16
Tel:01 47 27 98 85
Metro: Trocadero

mettel sagde ...

paris - cité de la lumière, du bliver absolut ikke skuffet!! byernes by har så meget at byde på, kan bl.a. anbefale:

- en tur på Seinen, men ikke den traditionelle halv tacky rundfart, men i stedet en 3 timers guided tur igennem sluserne; man får set kvarterer af paris som man normalt ikke får set, og ender i la villette, som eftersigende skulle være det nye hippe kvarter

- besøg le petit palais,som lige nu har de en udstilling med 300 af yves saint laurents kjoler, et must see for a fashion addict!!!!!! man kan ikke andet end måbende at ønske, at man kunne hoppe i hver og en.

- smutte forbi palais de tokyo, det moderne kunstmuseum i paris. i modsætning til louvre og musée d'orsay er her rum til at man kan fordybe sig i alt det fede, nye og alternative kunst. very aros/louisiana like, very likable.

- la durée !!!! de skønneste kager og macarons i fineste fineste udformning. der er vidst ikke mere at sige - do it !!

og nyd byen for pokker, placér dig med vogue på en af byens caféer og fornem byen.